Aldi en Lidl verscherpen aankoopbeleid voor bloemen en planten in 2019

Aldi Nord, Aldi Süd en Lidl stellen het verplicht om alle bloemen en planten te voorzien van certificering voor GLOBALG.A.P. en GRASP (sociaal), of een gebenchmarkt, gelijkwaardig alternatief.

Bij Aldi is de uiterste datum om te voldoen 31 december 2019 waarbij het specifiek gaat om de productgroepen snijbloemen, decoratieve boeketten en planten. Tuin- en perkgoed moeten 31-12-2018 al voldoen. Verder mogen producten die aan Aldi worden geleverd géén genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) bevatten en geen werkzame stoffen die op de lijst staan met verboden werkzame stoffen zoals door Aldi gepubliceerd.

Lidl heeft als uiterste datum 30 juni 2019 aangegeven waarbij het gaat om de productgroepen bloemen en planten die bij Lidl verhandeld worden.

Verder stelt Lidl het verplicht om gebruik te maken van het consumentenlabel GLOBALG.A.P. Nummer (GGN), of een gebenchmarkt, gelijkwaardig variant. Lidl geeft ook aan dat alle verdere partners van de toeleveringsketen van bloemen en planten gecertificeerd moeten zijn conform de GLOBALG.A.P. Chain of Custody (=handelsketen) standaard.

Met ingang van uiterlijk 31 januari 2019 is naleving van de Lidl eisen met betrekking tot het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en residuen van werkzame stoffen een verplicht onderdeel van de samenwerking met Lidl.

Gezien het tijdpad van de (aangepaste) certificering procedure wordt aangeraden vroegtijdig te starten met de voorbereidingen. "Control Union Certifications B.V. is een Nederlands familiebedrijf in vijfde generatie en kan de certificering verzorgen. Wij zijn een van de grotere spelers in GLOBALG.A.P. en GRASP certificering binnen en buiten Nederland", aldus Wietze.

Voor meer informatie:
Wietze Middag
038 4260100
wmiddag@controlunion.com
www.controlunion.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven