Ferry van den Berg, JB Groep

Nord Stream 2-pijpleiding in aanbouw om tuinbouw van gas te kunnen blijven voorzien

De aanleg van de Nord Stream 2-pijpleiding moet gaan zorgen voor voldoende gasaanvoer. Ferry van den Berg, JB Groep: ”De glastuinbouw is nog niet zo maar van het gas af. Er zijn nog niet voldoende aardwarmtebronnen om de gehele glastuinbouw van energie te voorzien. Hoe het ook zij, de aardbevingen in Groningen noopt de Nederlandse overheid tot andere oplossingen. En in Rusland is nog genoeg gas beschikbaar.”

De Nord Stream 2 pijpleiding is een pijpleiding van 1.225 kilometer lang die loopt van Rusland naar Duitsland. JB groep uit Honselersdijk is druk in productie met het bouwen van pompunits voor een groot Nederlands industrieel bedrijf. De gasbuizen worden in Finland aan elkaar gelast, waarna deze via de zeebodem zijn weg krijgt. Er is een hele installatie nodig voordat de buizen de zee ingaan, de buizen moeten ontijsd en schoongemaakt worden. 

Nord Stream 2 gaat de huidige capaciteit van de bestaande Nord Stream-pijpleiding van 55 miljard kubieke meter per jaar verdubbelen. Hierdoor kan West- en Centraal-Europa van Russisch aardgas voorzien worden.

Voor meer informatie:
JB Groep
Vlotlaan 208 t/m 218
2681 TV Monster
Tel: 0174-287763
www.jbgroep.nl
info@jbpompen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven