CNB en bloembollenkweker presenteren papier en karton gemaakt van tulpenbollen overschot

Een primeur in bloembollenland. CNB lanceert, in samenwerking met kweker Tinus Teeuwen van de firma Teeuwen en ZN Bv en Bert Lankhoorn, papier en karton gemaakt van tulpenbollen overschot.

Beelden uit onderstaande video. De tulpenbollen komen binnen bij Schut Papier.

Begin van dit jaar, zo is te lezen op de website van het CNB, werd men gebeld door Tinus Teeuwen met de vraag of men het interessant vond om papier gemaakt van tulpenbollen te kopen. Dat wilde het CNB wel en omdat de marktplaats in januari 100 jaar bestaat, kwam gelijk het idee van een jubileumkalender gedrukt op tulpenbollenpapier naar voren.

- worden tot pulp vermalen, geroerd met andere bestanddelen, gewalst en gerold -

Overschot aan bollen
‘‘CNB heeft een groot bereik en staat midden in de sector, daarom leek CNB mij de perfecte partij voor deze samenwerking”, aldus Tinus Teeuwen. Tinus gaf aan dat hij af en toe een overschot aan bollen heeft. Samen met Bert Lankhoorn zat hij aan de keukentafel en daar werd het idee geboren. Kunnen we hier geen papier van maken? De mannen hebben letterlijk tulpenbollen in de blender gedaan en een mix gemaakt. Deze mix hebben zij naar Schut Papier gebracht en toen is het proces in gang gezet.  

- en met als resultaat: tulpenbollenpapier

 

Ingrediënten tulpenbollenpapier
De ingrediënten voor het papier zijn simpelweg tulpenbollen, gecertificeerde FSC/PEFC cellulose, lijm en overige hulpstoffen. Wat het bloembollenpapier uniek maakt is dat de stukjes bol nog zichtbaar zijn. In eerste instantie is er een beperkte oplage geproduceerd.

CNB ging op bezoek bij Schut Papier voor de eerste productie en maakte er een leuk videoverslag van:

bron: CNB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven