Spanje: Flower & Garden trekt belangrijkste spelers naar 1.000 m2 grote beurs

Flower & Garden Attraction, dat zal worden gehouden als onderdeel van Fruit Attraction van 23 tot 25 oktober, heeft de deelname bevestigd van exposerende bedrijven uit de regio's Andalusië, de Canarische eilanden, Galicië, Valencia, Murcia, Madrid, Castilla La Mancha en Catalonië, evenals exposanten uit verschillende Europese landen, waaronder Nederland en Denemarken. De belangrijkste producenten van tuinproducten zullen er ook zijn.

Inkoopmanagers van de beste nationale en internationale tuincentra en doe-het-zelfcentra en van Spaanse en Europese distributieketens zullen er ook zijn.

Sommige tuincentra-ketens, zoals Villa Verde, met meer dan 80 centra in Frankrijk, en doe-het-zelfzaken zoals Leroy Merlin, zullen bijeenkomsten houden met hun nationale leveranciers van bloemen, planten en tuinproducten, terwijl ze de kansen optimaal benutten voor face-to-face ontmoetingen met internationale exposanten.

La Comunidad Verde (De Groene Gemeenschap) is een non-profitorganisatie die de belangrijkste verenigingen van de tuinbouw- en hovenierssector samenbrengt, waarvan de doelstellingen de bevordering van deze activiteiten zijn en de bewustmaking van de samenleving van de voordelen ervan. Het ondersteunt Flower & Garden Attraction actief door de bedrijven waarmee het samenwerkt samen te brengen en een aantal bijzonder relevante bedrijfsseminars en zakelijke bijeenkomsten te organiseren die erop zijn ingericht om een ​​maximale aanwezigheid van bedrijven in de sector te bereiken.

La Comunidad Verde bestaat uit de volgende organisaties:

  • Spaanse vereniging van tuincentra
  • Vereniging van Park en Tuinverzorging Productbedrijven
  • Vereniging van bodem- en potmix-leveranciers
  • Spaanse federatie van tuincentra
  • Spaanse vereniging van greenkeepers
  • Bedrijfsvereniging voor de bescherming van planten
  • Nationale vereniging van machines voor landbouw, bosbouw en grondverzetmachines 
  • De beroepsvereniging van technische ingenieurs in de landbouw in Midden-Spanje.
  • De Spaanse federatie van verenigingen van producenten en exporteurs van fruit, groenten, bloemen en levende planten (FEPEX)

Bovendien zullen de instellingen die tot La Comunidad Verde behoren overheidsvertegenwoordigers en politieke partijen informeren over het "tuinpact" en de voordelen van een abonnement daarop, met als hoofddoel de overheden te betrekken bij de promotie en creatie van meer groene ruimtes in stedelijke gebieden.

Flower & Garden Attraction, het nieuwe internationale platform voor de professionele bloemen-, planten- en tuinbouwproductensector, zal meer dan 1.000 vierkante meter innemen in hal 1 op IFEMA.

Naast de steun van professionals binnen de sector, zal het ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening (MAPA) de integratie van de bloemen- en plantensector faciliteren en helpen profiteren van de belangrijke synergie die de Trade Fair biedt.

Flower & Garden Attraction biedt exposanten maximale exposure binnen Fruit Attraction, evenals aanzienlijke internationale en nationale publiciteit, én het voordeel van aanzienlijke investeringen in het internationale gastenprogramma, dat meer dan 1.000 retail inkoopmanagers van retailers, importeurs en groothandelaren van over de hele wereld als gasten in Madrid zal ontvangen. Bovendien heeft de beurs dit jaar de landen van het Arabische schiereiland (Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Jordanië, enz.) aangewezen als gastimporteurs. De aanwezigheid van vertegenwoordigers van een groot aantal bedrijven die planten importeren, hoveniersbedrijven en bouwbedrijven uit die landen is reeds bevestigd.

Technisch seminarprogramma
Een goed gevuld programma van technische seminars zal Flower & Garden Attraction transformeren in een centrum van kennis voor de sector, waarbij sessies worden gekenmerkt door de grote verscheidenheid aan inhoud en de expertise van de deelnemers en sprekers.

De belangrijkste sessies zijn Urban Land Restoration: het ontwerpen van aangelegde gebieden met inheemse planten, georganiseerd door La Comunidad Verde; toekomstige trends voor tuincentra in Europa; het Euro Garden Forum, georganiseerd door de AECJ; de promotie van superfoods op verkooppunten en planten- en bloemenmarkten, veilingen en marktplaatsen.

Flower & Garden Attraction wordt gehouden als onderdeel van Fruit Attraction, wordt georganiseerd door IFEMA en FEPEX, en viert zijn 10e verjaardag met de deelname van 1.600 exposanten en 70.000 professionals uit 120 landen.

Voor meer informatie: fruitattraction.com/en/flower-gardenattraction


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven