Provincie Utrecht stelt vanaf 24 september POP3-subsidies beschikbaar

Subsidie voor bestaande én nieuwe innovaties land- en tuinbouw

Op maandag 24 september 2018 stelt provincie Utrecht twee POP3-subsidieregelingen open die gericht zijn op fysieke investeringen door agrarische ondernemingen. De subsidieregelingen zijn bestemd voor innovatieve investeringen én voor een bredere uitrol van reeds bestaande technieken in de agrarische sector.
 
Met deze regelingen, waarvoor in totaal 2,5 miljoen euro subsidie beschikbaar is, daagt de provincie Utrecht agrariërs uit om met investeringsprojecten te komen die een meerwaarde bieden voor de ontwikkeling van hun bedrijf en een bijdrage leveren aan een verduurzaming van de Utrechtse land- en tuinbouw.

Bredere uitrol van bestaande innovatieve technieken
Bij de subsidieregeling voor een bredere uitrol van bestaande technieken wordt gewerkt met een investeringslijst. Alleen de investeringen die op deze lijst staan, komen in aanmerking voor een subsidie. Elke investering heeft een vaste score die uiteindelijk bepalend is voor de rangschikking. Aanvragen met de hoogste rangschikking komen het eerst in aanmerking voor subsidie. Voor deze regeling is in totaal € 1.900.000 subsidie beschikbaar.

Innovatieve investeringen
Bij de subsidieregeling voor innovatieve investeringen worden de ingediende projecten beoordeeld door een onafhankelijke commissie. Voor deze regeling is € 600.000 subsidie beschikbaar. Alleen bovenwettelijke maatregelen komen voor een subsidie in aanmerking.

Regelingen opengesteld van 24 september - 19 november
Deze subsidieregelingen staan open van maandag 24 september 9.00 uur tot en met maandag 19 november 2018, 17.00 uur. Klik hier voor de voorwaarden of het doen van een aanvraag.

Informatiebijeenkomsten
Meer weten over de regelingen? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten die georganiseerd worden door Gebiedscoöperatie O-gen en Programmabureau Utrecht-West.

18 september: 20.00 uur Hoeve Groot Zandbrink, Postweg 2, Leusden
20 september: 20.00 uur Veenweide Informatiecentrum, Oude Meije 18, Zegveld

Kijk op de website van Lami voor meer informatie over de bijeenkomsten en het aanmeldformulier.

Vragen over de regelingen? Jeanne.Bogers@provincie-Utrecht.nl of Jan.Rutten@provincie-Utrecht.nl.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven