Hans van der Meijs installeert bio klimaatcellen

Biologie koelen op de koeling

Tholen - Bij verschillende (biologische) bloemenkwekerijen in de regio heeft Hans van der Meijs recentelijk bio klimaatcellen gerealiseerd. "Het betreft bio klimaatcellen die we tegen de bestaande koelcel aanbouwen om zo door middel van een thermostaat gestuurde ventilator de temperatuur op bijvoorbeeld 15 graden te houden", vertelt Roger Vos. "Met gebruik van de koelinstallatie van de bestaande koelcel kan er voor een relatief laag bedrag een bio koelcel gebouwd worden om zo de aangeleverde biologie veilig en op de juiste temperatuur te kunnen bewaren. Dit voorkomt veel problemen met het opslaan van aangeleverde biologische bestrijders."

Bedrijven geven dikwijls veel uit aan biologie en ook daarom is het niet onbelangrijk dat deze goed bewaard kan worden. Wanneer de hoeveelheid bestaat uit meer dan een doosje, kan een aparte koeling daarom gewenst zijn. "Wanneer de teler een grote voorraad heeft en deze bijvoorbeeld op Deense karren heeft staan, is het bovendien makkelijk als hij e.e.a. eenvoudig kan verplaatsen. Daarom kunnen we de klimaatcel zo inrichten dat deze ook voorzien is van een brede hoge toegangsdeur."

Koelen op de koelcel
Zoals gezegd wordt er met dit concept gebruik gemaakt van de koelunit van de bestaande koelcel waardoor er flink op de kosten wordt bespaard. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er een koelcel aanwezig is (en mocht dit niet het geval zijn, dan kan Van der Meijs er uiteraard een bijleveren).

Tot slot kan, afhankelijk van de situatie, met nieuwe of gebruikte sandwichpanelen gewerkt worden. Daarmee is de installatie bijna altijd weer maatwerk, en maakt de mogelijkheid tot recyclen de investeringskosten dikwijls makkelijker te dragen.

 

Voor meer informatie:
Hans van der Meijs BV
Roger Vos
Nieuw Oranjekanaal 85
3151 XL Hoek van Holland
T: 0174-254871
E: roger@hansvandermeijs.nl
www.hansvandermeijs.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven