Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1,0 ha kas

Verver Export realiseert nieuwbouw in glastuinbouwgebied Alton

Verver Export vestigt zich op glastuinbouwgebied Alton. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, leveren en aanbrengen van groenconcepten voor de openbare ruimte, is gestart met de bouw van een circa 1,0 hectare groot kassencomplex met kantoorruimte en loading docks aan de Hasselaarsweg 30 in Heerhugowaard.

Verver Export is momenteel nog gevestigd in Ursem, waar het bedrijf circa 7.000 m2 bedrijfsruimte huurt. Daarnaast heeft het bedrijf een proeftuin in Heiloo, waar eigenaar Tijmen Verver woonachtig is. Verver Export is voornamelijk actief in West-Europa en Scandinavië, waarbij Frankrijk de hoofdmarkt is. Bij Verver Export werken internationaal 27 fte.


Tijmen Verver

Vanwege toenemende bedrijfsactiviteiten en de beslissing om zelf de teelt van potplanten ter hand te nemen, is Verver Export op zoek gegaan naar een nieuwe vestigingslocatie. Het bedrijf kiest nu zelf bewust voor eigen nieuwbouw in plaats van huren.

Kassencomplex
Het bouwplan van Verver Export is samengesteld in samenwerking met het ingenieursbedrijf Agrofocus. Dit bedrijf verzorgde ook de begeleiding bij de aanvraag van de nodige vergunningen. Op Alton verrijst hierdoor een kasconstructie van circa 100 x 100m (10.000 m2), waarbij circa 60% wordt gebruikt voor de teelt en kweek van (pot)planten. Het overige deel wordt gebruikt voor opslag, bewerking, verwerking en distributie.

Aan de voorzijde krijgt het complex een kantoorruimte voor de circa 20 medewerkers, alsmede drie loading docks ten behoeve van de distributie. De entree van het bedrijf wordt aangekleed met groen. Aan de achterzijde van het bedrijf wordt een proeftuin ingericht, waar plantconcepten worden ontwikkeld en getest. Verver Export streeft naar een bedrijfsvoering met zo min mogelijk emissie door onder meer volgens de laatste technieken te bouwen en voorzieningen te treffen ten aanzien van energiebesparing en eigen energieopwekking.

Alton
Het Altongebied typeert zich als een volwassen glastuinbouwgebied, gericht op hoogwaardige nicheteelten met een hoge toegevoegde waarde per vierkante meter. Het gebied is de afgelopen maanden geherstructureerd om de economische vitaliteit te verbeteren door de ontwikkeling en groei van de bestaande ondernemingen te bevorderen.

Directeur Tijmen Verver van Verver Export: “De dynamiek van het Altongebied trekt ons: bedrijven werken samen om sterker te staan. Daar willen we graag deel van uitmaken. Nu zijn we het tweede bedrijf dat zich recentelijk vestigt, ik hoop dat ons voorbeeld ook anderen doet volgen. We voelen ons welkom en vanaf het begin goed ondersteund door ontwikkelingsmaatschappij Noord-Holland Noord. Het is voor ons een prima start.”

Gebiedscoördinator Dave Vlaming: “Met de komst van Verver Export naar het Altongebied is bevestigd dat moderne glastuinbouwbedrijven het gebied ervaren als een uitstekende vestigingsplaats. Verver Export is een type niche bedrijf met een hoge toegevoegde waarde en werkgelegenheid per hectare en past uitstekend bij de schaal van het gebied.”

Wethouder Monique Stam (Economische Zaken) van de gemeente Heerhugowaard: “De gemeente Heerhugowaard is erg blij de komst van Verver Export naar het Altongebied. Het is mooi om te zien dat de samenwerking tussen de ondernemers van onderop heeft plaatsgevonden en dat ook nieuwe vestigers zich door deze dynamiek aangetrokken voelen. Een 100% deelname aan de ondernemersvereniging is uniek en geeft aan hoe verbonden de ondernemers met elkaar zijn. De gemeente Heerhugowaard doet er op haar beurt alles aan om de juiste randvoorwaarden in te vullen om bedrijven in Alton te faciliteren. We werken daarom hard aan breedbandinternet en een warmtenet”.

Voor meer informatie:
Verver Export
www.ververexport.nl


Publicatiedatum: