Fresco Flowers start met nieuwe locatie op Rijnsburg

Volgende week opent Fresco Flowers een nieuwe locatie op Rijnsburg. Het bedrijf, een van de grootste aanvoerders van een breed assortiment rozen uit Kenia en Ethiopië, hoopt hiermee de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en omgekeerd betere afzetmogelijkheden voor de kwekers te vinden.


Rico Telleman, Jos Ravensbergen en Gerjan Telleman

Achter de schermen heeft Fresco Flowers een hele reeks redenen voor de uitbreiding. Een ervan is dat het product sowieso al naar Rijnsburg ging, en dat zowel op aangeven van de kwekers als op aangeven van de kopers een plek in Rijnsburg gewenst is. “Dat deel werd dan in Aalsmeer uitgepakt, op water gezet en dan weer doorgestuurd”, vertelt eigenaar Gerjan Telleman. “Dat hebben we nu een jaar of acht zo gedaan. Door een deel van de binnenkomende goederen direct naar Rijnsburg te dirigeren verbeteren we de logistieke keten..”

Twee kwekers

Een tweede reden is dat Timaflor, een trouwe aanvoerder van Royal Floraholland, een nieuwe kwekerij gestart is op de flanken van Mount Kenya. Deze voor nu 10 ha. grote kwekerij ligt op ongeveer 2550 meter hoogte, 150 meter hoger dan de andere, bestaande kwekerijen. Speciaal om het onderscheid aan te geven – door de specifiek klimatologische omstandigheden zou de kwaliteit nog wat zwaarder zijn dan van de andere kwekerij – zal hij zijn rozen (Red Lion, Copacabana, Memory Lane!, Pink Athena en Athena) exclusief op Rijnsburg gaan veilen onder de naam Altima.

Daarnaast veilt weer een andere kweker, Ol-Njorowa (21 ha rozen, ca. 16 variëteiten), al vanaf 2010 zijn rozen exclusief op de Rijnsburg. De kwaliteit van deze kweker, vertelt Gerjan, wordt door de kopers aldaar zeer gewaardeerd. .

Dan is er nog het gegeven dat Fresco Flowers in Aalsmeer weinig (extra) kanten uit kan. Men zit in de veiling, waardoor het aantal meters en koeling per definitie onder tal van aanvoerders verdeeld moet worden en dus beperkt is. Daarnaast verwacht men dat de aanvoer de komende jaren eerder toe- dan af zal nemen.

Koopkracht

Last but not least zit er veel koopkracht in Rijnsburg. “Verschillende exporteurs en lijnrijders zijn capaciteit aan het bijbouwen of hebben dat onlangs gedaan. Je ziet dat Rijnsburg als hub voor rozen allerminst heeft afgedaan, dat de tribunes voor de klok – sinds jaar en dag de focus van onze afzet – vol zitten en dat dit, zo denken wij, voorlopig ook nog wel het geval zal zijn.”

Vanaf volgende week hoopt men te starten. In de ruimte worden momenteel 4 machines geïnstalleerd. Ter plaatse zal Fresco Flowers gerund worden door Rico Telleman en Jos Ravensbergen.


Voor meer informatie:
Fresco Flowers
Legmeerdijk 313
Locatie No. 143-71
Aalsmeer
T: +31 (0) 297 368 066
Gerjan Telleman, director
E: gerjan@frescoflowers.nl
Jaap Buis, marketing manager
E: jaap@frescoflowers.nl
www.frescoflowers.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven