Theo Stolze, Stolze B.V.

Stolze introduceert UL/CSA gecertificeerd kabel las systeem

Tholen - Amerikanen en Canadezen eisen van tuinbouwleveranciers een UL/CSA certificaat voor hun elektronische en elektrotechnische producten. Vanuit Nederland was er nog geen leverancier die prefab-bekabeling kon leveren die voldeed aan de eisen. Stolze B.V. heeft die nu wel. Theo: ”We hebben lang nagedacht en zijn blij nu te mogen zeggen dat we een goedgekeurde oplossing hebben gevonden.” De methode voldoet aan de normen van warmte-ontwikkeling, stroomverlies en veiligheid.SLS-systeem
SLS (Stolze Las Systeem) is de naam van de nieuwe kabellasmethode. De gestripte draden worden verbonden en verzegeld door een krimpkous. Een krimpkous is an sich niets nieuws in de wereld van bekabeling, maar deze wel. De krimpkous van het SLS-systeem bestaat uit materialen die wel goedgekeurd zijn door de certificeringsinstelling en voldoet dus aan alle Amerikaanse en Canadese normen. In deze film wordt getoond hoe het werkt:


De kabels worden in Maasdijk gelast, zodat het hele UL/CSA-gecertificeerde pakket prefab opgestuurd kan worden. Het pakket bestaat uit schakelpanelen, armaturen en de prefab bekabeling. De begeleidende uitgebreide tekening zorgt er voor dat het eenvoudig en snel ter plekke te monteren is. Doordat de kabels gelast zijn in Nederland kunnen we de installatie met minder kosten realiseren; arbeid in Nederland is goedkoper dan in de VS en Canada.Voor de glastuinbouw in Noord Amerika en Canada is er een belangrijke rol weggelegd voor Stolze. Alle teelten maken een sterke groei door maar met name de cannabisteelt neemt een vlucht. Vanaf september beschikt Stolze over een lokaal gevestigde monteur die in alle disciplines, waaronder ook de belichting, installaties zal uitvoeren en daarmee ook snel service kan verlenen.


De kwaliteit van de lasverbindingen is 100% gegarandeerd. Alle verbindingen worden in onze werkplaats getest. De testkast wordt jaarlijks gekeurd en de resultaten kunnen op ieder moment worden uitgelezen.

Stolze verwacht tegen het einde van dit jaar 15 installaties te hebben geleverd die voorzien zijn van het UL/CSA gecertificeerde SLS-systeem. Tevens staan er voor volgend jaar al diverse projecten op de rails. De verwachting is dat Stolze komend jaar start met de verkoop aan groothandelaren in Canada en de VS.

UL/CSA-gecertificeerd schakelpaneel

Stolze Agro Int’l neemt in november overigens deel aan de MJ Bizz Con in Las Vegas. Deze beurs staat volledig in het teken van de medicinale cannabis.

Voor meer informatie:
Stolze B.V.
Theo Stolze
Bandijkweg 2
2676 LJ Maasdijk
Nederland
T +31 174 513 779
E theo@stolze.nl
www.stolze.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven