Wooning Orchids nieuw lid Benefits of Nature

Wooning Orchids uit Bleiswijk is per 1 september lid van Benefits of Nature. "We waren op zoek naar initiatieven op het gebied van tuinbouw en duurzaamheid", aldus Niels van Houten van Wooning Orchids. "De combinatie van footprintcalculatie, het consumentenlabel Fair Flora en de meetings voor netwerk en kennisoverdracht sprak ons erg aan."Aan het woord is directeur van Wooning Orchids Johan van Velden. "We zijn er als bedrijf van overtuigd dat de belasting op het milieu tot een minimum beperkt moet worden. Zelf hergebruiken we al het drainwater en de meststoffen en we doen aan duurzame productinnovatie op het gebied van verpakkingen Maar ook de plastic lepels en koffiebekers in de kantine zijn vervangen door hout en karton."

Daarnaast zijn er twee oude ketels afgekoppeld en niet meer in gebruik. De kas wordt verwarmd met de warmte die vrijkomt van de WKK’s en de CO2 die daarmee geproduceerd wordt, wordt gebruikt voor de voeding van de orchideeën. De opgewekte stroom gaat naar de belichting van de kas, de kantoren en het opladen van de elektrische auto’s.

Ook bij de lancering van het consumentenmerk Bamboo Orchid in maart heeft Wooning veel aandacht besteed aan de duurzaamheid van de productie. "Er is goed gelet op de materialen", geeft Van Houten aan. "De potcovers zijn geheel recyclebaar en de Ultimate lijn gaat weg in een kartonnen tray. Bovendien staan we niet stil en wordt er continu gekeken hoe we alle lijnen verder kunnen verduurzamen."

"Het gesprek met Benefits of Nature maakte ons nog meer bewust van de stappen die nodig zijn om klimaatneutraal te worden", legt Van Velden uit. "Zij passen daarin perfect bij ons. De calculatie van onze footprint zal een goed referentiepunt worden om onze progressie te meten. We willen daarin echt voorop lopen."

Voor meer informatie:
Wooning Orchids
Johan van Velden
Anthuriumweg 4
2665 KV Bleiswijk
T: (0031) (0)10-5293333
M: 0620610115
E: jvanvelden@wooningorchids.com
www.wooningorchids.com


Benefits of Nature
Klappolder 130
2665 LP Bleiswijk
Postbus 158
T +31 (0)6 48512804
info@benefitsofnature.eu
www.benefitsofnature.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven