Florist Holland en HilverdaKooij gaan fuseren

Tholen - Florist Holland en HilverdaKooij gaan fuseren. Dat maakten de veredelaars gisteren bekend. “Van twee sterke bedrijven maken we één. In alles. Dit betekent dat we in Nederland ook vanuit één locatie gaan werken. De eerste stap daarvoor is al gezet door de aanschaf van 4 hectare grond aansluitend aan het terrein van Florist. Het streven is dat we vanaf 2020 allemaal op één locatie zitten”, aldus Melchior Moen, algemeen directeur Florist Holland.


afbeelding: Florist Holland

Beide bedrijven uit De Kwakel zijn individueel al meer dan 40 jaar actief op het gebied van veredelen en vermeerderen van bloemen en planten. Florist Holland, een zusterbedrijf van Hilverda Kooij (het is ook nu al onderdeel van de Hilverda groep, waarvan Jan Hilverda de eigenaar is) kunnen elkaar, zo licht het bedrijf toe, mooi aanvullen. De een met de gerbera's, de ander met een breed assortiment snijbloemen en potplanten. Ook zou de fusie betere investeringen in automatisering en innovatieve teelt- en veredelingstechnieken mogelijk maken en groeit bovendien de wereldwijde productie doordat het gebundelde internationale netwerk bestaat uit productielocaties op elk continent.“In de aanloopperiode hebben we regelmatig met elkaar gesproken over onze gezamenlijke ambities en drang naar innovatie. Het bleek al snel dat onze doelen op één lijn lagen. Door alle mogelijkheden die we op deze manier creëren is dit de enige logische stap voor de toekomst”, vertelt Jan Hilverda, algemeen directeur HilverdaKooij.

De kogel is weliswaar door de kerk, maar concreet moet nog e.e.a. geregeld worden. Zo moet het geheel gepland worden op de huidige locatie van Florist & de aangekochte lap grond aan de Achterweg, alwaar ook een stuk nieuwbouw zal worden gerealiseerd. Wat er met de huidige faciliteiten van Hilverda zal gebeuren, is nog niet bekend.

Voor meer informatie:
Florist Holland B.V.
Dwarsweg 15
1424 PL De Kwakel
T: +31 (0)297 328 229
E: info@floristholland.com
www.floristholland.nlHilverdaKooij B.V.
Mijnsherenweg 15
1424 CA De Kwakel
+31 (0)297 38 20 38


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven