Meeste Plantarium-medailles voor Plantipp

Plantipp BV heeft maar liefst zes medailles in de wacht gesleept bij de nieuwighedenkeuring op Plantarium 2018.

Carex Evercolor ‘Everglow’ is bekroond met een gouden medaille. Volgens het juryrapport is de ‘Everglow’ een stevige plant met goed bont blad met bijzonder warme bladkleuren: “alsof de avondzon op de plant schijnt”. ‘Everglow’ wordt gezien als blijver voor het sortiment Carex.


Carex Evercolor ‘Everglow'

Zilver ging naar Nepeta Neptune (‘Bokratune’PBR), Photinia fraseri Chico (‘BR2011’PBR) en Vaccinium corymbosum Flamingo (‘Hoogi045’PBR). Neptune heeft een mooi compacte groeiwijze en is goed vertakkend en daardoor rijk bloeiend. De bloemen zijn relatief groot. De jury geeft aan dat dit een makkelijke plant is die ook nog sierwaarde heeft als hij uitgebloeid is vanwege het gezonde blad. Neptune is verkrijgbaar bij Gebr. Th. & W. Alkemade uit Lisse en FN Kempen uit Mijdrecht. Photinia Chico heeft een opvallende groeiwijze voor Photinia. De bladeren zijn kleiner en meer puntig dan ‘Little Red Robin’. De jonge, bronskleurige scheuten maken volgens de jury de plant opvallend. Chico is verkrijgbaar bij Bart van Roessel Tuinplanten uit Haaren. Vaccinium Flamingo kreeg eveneens een zilveren medaille vanwege de onderscheidende en vernieuwende bladkleuren. Voor deze Vaccinium kunt u terecht bij Van den Dool Cultures uit Waddinxveen en Handelskwekerij Hoogenraad uit Ederveen.

Twee bronzen medailles waren voor Euonymus japonicus ‘White Spire’PBR en Hydrangea aspera Goldrush (‘Giel’PBR). Euonymus ‘White Spire’ heeft een mooie, opgaande groeiwijze en heeft voor een japonicus relatief klein blad. Mooi bont zonder terugloop. ‘White Spire’ wordt in de handel gebracht door Boomkwekerij Theo Wouters uit St. Oedenrode. Hydrangea Goldrush kreeg van de jury lof voor de bossige groei en de onderscheidende bladkleuren. Goldrush is verkrijgbaar bij Boomkwekerij Coonen uit Baarlo.

Plantipp is trots op deze waarderingen en daarmee trots op de veredelaars die deze mooie soorten gevonden hebben en de kwekers die gezorgd hebben voor mooie showplanten.


Voor meer informatie:
Plantipp B.V.
www.plantipp.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven