Groene planten van PlantHaven winnen aan populariteit

Het creëren van een plant met een 'wow-effect' zonder dat deze bloemen heeft. Het inzetten op dergelijke planten wordt steeds vaker geprobeerd en lijkt de laatste jaren zijn vruchten af te werpen. In de VS is bijvoorbeeld in 2008 de Royal Hawaiian Colocasia serie van PlantHaven geïntroduceerd. Deze serie wordt gekenmerkt door kleurrijke stammen en opvallende bladeren, en de verkoop hiervan in de VS is de laatste drie jaar met 25% gestegen. Ook in Europa en het VK wint de serie aan populariteit. 

Geen gewone groene planten
De planten in de Royal Hawaiian Colocasia serie zijn geen gewone groene planten, legt Maureen Needham van PlantHaven uit. "Veredelaar John Cho van de universiteit van Hawaii wilde een 'wow-effect' creëren met deze planten. De serie is bijzonder door de markeringen op de bladeren en de kleurrijke bladnerven en stammen, en dat lijkt ook de consument te kunnen waarderen. De vraag naar deze planten groeit elk jaar en steeds meer mensen weten de glamour en impact van deze tropisch uitziende planten te waarderen."


Dr. John Cho met Black Coral. Hij begon met het kweken van eetbare Colocasia's om deze resistent te maken voor een bladvlekkenziekte die de oogst met wel 80% kan verminderen. Deze ziekte komt wereldwijd voor. Zijn sierplanten van de Colocasia hybrides zijn ook resistent tegen bladvlekkenziekte.

Bestverkopend: Black Coral
Sinds de introductie van de serie zijn om het jaar nieuwe variëteiten toegevoegd. Op dit moment bestaat de serie uit 11 variëteiten, waarvan de Black Coral de bestverkopende is. Deze variëteit heeft glanzend zwart gebladerte met blauwe nerven en een mediumhoogte van 122 x 91 cm als de plant volwassen is.

Niewe variëteit - Maui Sunrise
De nieuwste introductie in deze serie is de Maui Sunrise. Needam: "Deze variëteit is compacter dan zijn zusterplant White Lava en heeft glanzende groene bladeren met een wit centrum dat al vroeg in de groei zichtbaar wordt. Het is dus een kleine plant met een wit binnenste dat al zichtbaar is wanneer je hem in een tuincentrum tegenkomt." 

Maui Sunrise werd vorige maand voor het eerst geïntroduceerd tijdens de Cultivate'18 in Ohio, Columbus, en de reacties op de nieuwe variëteit waren zeer positief. "Mensen waren enthousiast over het crèmekleurige binnenste van de plant, die groter is dan bij het normale Nancy’s Revenge type en konden de compactheid en volheid van de plant zeer waarderen." 

Maui Sunrise. Links tijdens Cultivate'18, rechts in de kas.

Uitbreiding VK en EU
In de hele VS is de serie erg populair. "De planten zijn geschikt voor alle klimaten in het land met de aantekening dat het in koudere gebieden een eenjarige is. Het is winterhard tot Zone 7b (-14C) en kan het volgende jaar weer opkomen als hij goed bemest en niet te nat wordt." Ook in de VK en Europa is de serie ontdekt. Op dit moment heeft PlantHaven twee leveranciers in de EU en er worden voor deze markt net iets andere variëteiten ontwikkeld. "De variëteiten voor deze markt moeten harder, korter en compacter zijn, net als de Maui Sunrise."
 
Voor meer informatie
PlantHaven
www.planthaven.com
En ga naar de Colocasia-pagina's op de website van PlantHaven:http://planthaven.com/collection/colocasia-royal-hawaiian-series/
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven