Gé Bentvelsen, ABZ Seeds

"Summer Breeze Rose combineert smaak én sierwaarde"

Tholen - Dit voorjaar introduceerde ABZ Seeds de nieuwe aardbei Summer Breeze Rose en vanaf dag 1 heeft het op veel aandacht mogen rekenen. De reden hiervoor is dat de plant sierwaarde met een uitmuntende smaak combineert. “De consument kan er dus dubbel van genieten”, vertelt Gé Bentvelsen, directeur ABZ Seeds. “Bovendien betreft het een dubbelbloemige variëteit en staan de bloemen, die verdraaid veel weg hebben van kleine roosjes, er bijzonder lang op.”


Gé Bentvelsen in de proefkas

De Summer Breeze Rose met bijna rode bloemen werd in Europa op de Flower Trials geïntroduceerd. Een maand of wat eerder presenteerde ABZ de plant al aan de andere kant van de plas, op de California Spring Trials. De variëteit sleepte vervolgens een nominatie voor de Fleurostar Award 2018 in de wacht. Hoewel de winst aan zijn neus voorbij ging, ziet Gé de nominatie zelf al als een mooie waardering.

Eerste in een serie
Naar eigen zeggen mag ABZ zich al verheugen over belangstelling vanuit alle windstreken, waaronder ook landen als Japan, Australië en Amerika. Die interesse is waarschijnlijk ook gestoeld op de belofte de plant een paar broertjes te geven. “We werken hard aan een Summer Breeze Rose in wit en lichtroze. Deze willen we volgend jaar introduceren en dan hebben we dus een heuse serie.”Mee met de groei
In Nederland is de aardbeienteelt onder glas de laatste tijd hard gegroeid. Na tomaat, paprika en komkommer is het met nu meer dan 350 hectare zelfs het vierde gewas onder glas. ABZ Seeds biedt verschillende rassen voor de traditionele kweek, maar heeft met de Summer Breeze en andere rassen ook een aantal troeven voor de plantenmarkt in handen. Ook dit segment, waarbij de consument gedurende langere tijd smakelijke aardbeien van eigen vensterbank kan plukken, is bezig aan een opmars.

25 jaar
De Summer Breeze Rose is een mooie voorlopige kroon op het bedrijf, dat dit jaar de 25e verjaardag viert. Op de FlowerTrials werd van dit heugelijke feit al extra gewag gemaakt door het uitdelen van aardbeienijs en 'Feel the Summer Breeze' caps.


Voor meer informatie:
ABZ Seeds
Gé Bentvelsen
Vleetweg 12
1619 PR Andijk
T: +31 228 515 280
M: +31 653 310 470
E: ge.bentvelsen@abz-strawberry.nl
www.abz-strawberry.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven