Samenwerking om bloemisterij in China een boost te geven

Er wordt een samenwerking opgezet tussen Florint en Uniflorist, een nieuw lid van Florint uit China, met het doel om de boemisterij in het land verder te professionaliseren. De details van de samenwerking zijn besproken tijdens een recent bezoek van de vicevoorzitter van Florint, Heinrich Göllner en diens adviseur Simon Ogrizek. Tijdens het bezoek zijn vele werd o.a. het belang van onderwijs voor de professionele bloemist, de moeilijkheid van het organiseren van samenkomsten en de algehele staat van de industrie besproken.
 
Florist inspiration & florist business
Op 13 juli vond een kick-off evenement plaats tijdens de Kunming Fair, tegelijkertijd met een congres voor bloembedrijven en een bloemsierkunst-demonstratie door de Spaanse meester Alex Segura Arana. Zijn werken benadrukken het belang van het schikken van bloemenstukken die luxe uitstralen, en toch praktisch en verkoopbaar zijn: een belangrijk principe voor Florint.
 


Florist werd tijdens het evenement gepresenteerd als de belangrijkste nieuwe partner van Uniflorist. Omgekeerd werd Uniflorist gepresenteerd als Florint’s officiële vertegenwoordiger in China. De Europa Cup 2020 – het Europese kampioenschap voor bloemisten in Polen - werd daarnaast ook geïntroduceerd aan een groot Chinees publiek.

De delegatie van Florint is vervolgens doorgereisd naar Kunming voor een officieel diner met vertegenwoordigers van het Chinese ministerie van Economie, de Kunming Trade Fair en andere zakenmensen. Ook hebben ze een bezoek gebracht aan de lokale Kunming Flower Market, die bijna net zo groot is als de beroemde Nederlandse bloemenveiling.
 
Onderwijs en Florint Judges Certification
Toen ze weer terug waren in Shanghai, hebben ze een groot stuk land bekeken waar komend jaar een cursuscentrum voor bloemisten zal worden gebouwd. Hier zullen de onderwijsprogramma's worden gegeven die Florint en Uniflorist op dit moment aan het ontwikkelen zijn. De stad verwacht ook gastheer te zijn van China's eerste officiële Florint Judges Certification cursussen en examens, die volgend jaar plaatsvinden.

De twee vertegenwoordigers hebben hierna ook nog een niet-formeel diner gehad met vertegenwoordigers van Uniflorist/China Flower and Gardening News (zoals de organisatie voluit heet) en hun regionale partner Interflora Nieuw-Zeeland. Ook hier was de toekomstige samenwerking op het gebied van de bloemsierkunst het belangrijkste onderwerp. 

Voor meer informatie:
Florint
Aalsmeerderdijk 438
1436 BL, Aalsmeerderbrug
Nederland
info@florint.org
www.florint.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven