Aanmeldingen noviteitenkeuring van Plantarium 2018 (deel 2)

Eerder publiceerden we op deze plek al een deel van de aanmeldingen voor de jaarlijkse noviteitenkeuring van Plantarium 2018. Daar zijn nu nog de volgende inzendingen bijgekomen:

Agastache rugosa 'Agapd' (Beelicious Purple)
Agastache rugosa 'Agapd' (Beelicious® Purple) heeft een prachtige, compacte groeiwijze van 30 cm breed en 40-50 cm hoog. De grote, paarse bloemen zijn niet alleen een lust voor het oog maar trekken ook veel vlinders en bijen aan. Beelicious Purple is herbloeiend, dus je kunt lange tijd van deze uitbundig bloeiende Agastache genieten. Een prachtige blikvanger in de border, als solitair en in gemengde containers. De plant is gewonnen door Van Hemert & Co. uit Hazerswoude en is kwekersrechtelijk beschermd. Gebr. Th. & W. Alkemade BV uit Lisse en Boomkwekerij Sneijers uit Beek en Donk hebben de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

Anemone 'IFANB' (Fantasy Belle)
Anemone 'IFANB' (Fantasy Belle) is een vroegbloeiende Anemone met semi-gevulde donkerroze bloemen en een sterke en compacte plant opbouw. Fantasy Belle is iets sterker groeiend en volumineuzer dan Anemone Fantasy Pocahontas. De plant is gewonnen door InnoFlora BV uit Heerhugowaard. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Gootjes AllPlant bv uit Heerhogowaard heeft de plant ingezonden en brengt hem tevens in de handel. Anemone 'IFANJ' (Fantasy Jasmine)
Anemone 'IFANJ' (Fantasy Jasmine) is een sterke compacte plant met donkerroze bloemen die vroeg bloeien. De plant is iets volumineuzer en sterker dan Anemone Fantasy Cinderella en daardoor een aanwinst in de Anemone Fantasy serie. Winner is InnoFlora BV uit Heerhugowaard. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Gootjes AllPlant bv uit Heerhogowaard heeft de plant ingezonden en brengt hem tevens in de handel.

Astilbe 'Heavy Metal'
Astilbe 'Heavy Metal' heeft een zeer heldere rode bloemkleur, dit in tegenstelling tot rassen als 'Fanal', 'Red Sentinel' en 'Glut'. Opvallend zijn de enorme dikke volle pluimen en de grote bloemblaadjes. De plant wordt zo’n 65-75 cm hoog en is zeer geschikt voor pot, tuin en als snijplant. ‘Heavy Metal’ is gewonnen door H.G.J. Verduin uit Heemskerk. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Compass Plants B.V. uit Hillegom heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

Buddleja davidii 'SMNBDBT' (Rocketstar Indigo)
Proven Winners Buddleja davidii 'SMNBDBT' (Rocketstar Indigo) heeft grote indigoblauwe bloemen. De planten uit de Rocketstar serie hebben een compleet nieuwe uitstraling voor een vlinderstruik. Deze winterharde vlinderstruik combineert een zeer compacte en laagblijvende groeiwijze met uitzonderlijk grote bloemen. De bloemen bedekken de plant non-stop van vroege zomer tot herfst. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Valkplant is de inzender van deze plant en brengt ze tevens in de handel.

Buddleja davidii ‘SMNBDO' (Rocketstar Orchid)
Proven Winners Buddleja davidii ‘SMNBDO' (Rocketstar Orchid) heeft grote zachtpaarse bloemen. De planten uit de Rocketstar serie hebben een compleet nieuwe uitstraling voor een vlinderstruik. Deze winterharde vlinderstruik combineert een zeer compacte en laagblijvende groeiwijze met uitzonderlijk grote bloemen. De bloemen bedekken de plant non-stop van vroege zomer tot herfst. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Valkplant is de inzender van deze plant en brengt ze tevens in de handel.

Buddleja 'Podcept1' (High Five Purple)
Buddleja 'Podcept1' (High Five Purple) is een prachtige vlinderstruik met stevige, gevulde bloempluimen met een fraaie paarse kleur. Deze selectie heeft een compacte groei. Vlinderstruiken staan graag op een zonnige plek op goed waterdoorlatende grond. High Five Purple bloeit op de takken die datzelfde jaar gegroeid zijn. Snoei in maart of april tot 30 cm boven de grond zorgt ervoor dat de plant niet veel hoger dan 80 cm wordt. In de tuin geplant winterhard tot -20C. High Five Purple is gewonnen door Peter Podaras uit Tipp City OH (USA), kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Van Son & Koot bv uit Kaatsheuvel heeft de plant ingezonden en brengt hem tevens in de handel.

Carex 'ET CRX02' (Ribbon Falls)
Carex 'ET CRX02' (Ribbon Falls) heeft donkergroen licht golvend en prachtig glimmend blad. Ribbon Falls is gezond, heeft een krachtige groei en een mooie glans. De plant is geschikt voor de border, voor in pot en als hanging basket. Daarnaast heeft Ribbon Falls goede teelteigenschappen. De winner is Eternal Plants Boijl B.V. uit Boijl. CNB uit Lisse heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

Carex morrowii 'Everglow' (EverColor)
Carex morrowii 'Everglow' (EverColor) heeft in de zomer groen blad met een vleugje oranje. In de herfst, winter en het voorjaar heeft de hele plant een prachtige oranje kleur. Hij vormt een nette en eenvoudig te onderhouden plant. 'Everglow' is prachtig voor groene muren, gemengde containers, daktuinen en borders. Hij is gemakkelijk te kweken en vraagt nauwelijks onderhoud. 'Everglow' is het hele jaar door een geweldige accent plant. Inzender is Cammeraat VOF uit Boskoop. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein. De plant is gewonnen door Fitzgerald Nurseries uit Stoneyford Co. Kilkenny (Ierland) en is kwekersrechtelijk beschermd.

Clematis 'Zo12153' (MANDY) (Patens Groep)
Clematis 'Zo12153' (MANDY) is geselecteerd voor de rijke bloei. In het voorjaar zijn de eerste bloemen half gevuld. Ook in de zomer een zeer rijke bloei. Hoofdbloeitijd is mei en juni gevolgd door een 2e bloei in de zomer. MANDY is een winterharde klimplant met stengels tot 2 m lang maar korter indien in pot gekweekt. Het blad is drietallig en normaal groen van kleur. Bloemen zijn 6-8 cm in doorsnede, rechtopstaand en uitgespreid. De eerste bloemen hebben 8 bloemblaadjes met vaak een extra krans zodat de bloemen half gevuld zijn. De zomerbloemen hebben 6 bloemblaadjes. De bloemkleur is licht purper-violet. Na de voorjaarsbloei licht snoeien. Zone 6. Clematis MANDY is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door Clematiskwekerij J. van Zoest B.V. uit Boskoop en in 2018 op Plantarium geïntroduceerd. Kwekersrechtelijke bescherming wordt aangevraagd.

Clematis 'Zo08160' (SPOTLIGHT) (Patens Groep)
Clematis 'Zo08160' (SPOTLIGHT) heeft een rijke bloei in het voorjaar met grote bloemen in mooie, licht violette tinten. Als potplant zeer rijkbloeiend. Hoofdbloeitijd is mei en juni, in de zomer volgt een 2e bloei. Een winterharde klimplant met stengels tot 2 m lang maar korter indien in pot gekweekt. Het blad is drietallig en normaal groen. Bloemen 8-10 cm doorsnede, rechtopstaand en uitgespreid. Gewoonlijk hebben de bloemen 6 bloemblaadjes maar de eerste voorjaarsbloemen hebben 8 bloemblaadjes. De bloemkleur is helder violet in verschillende tinten en het midden lichter van kleur. Na de voorjaarsbloei licht snoeien. Zone 6. Clematis SPOTLIGHT is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door Clematiskwekerij J. van Zoest B.V. uit Boskoop en in 2018 op Plantarium geïntroduceerd. Kwekersrechtelijke bescherming wordt aangevraagd.

Clematis 'Zo09122' (SUPER CUTE) (Viticella Groep)
Clematis 'Zo09122' (SUPER CUTE) heeft een rijke bloei in verschillende tinten purper-violet, de eerste bloemen zijn halfgevuld. Bloeitijd is juni tot in september. Een winterharde klimplant met stengels tot 3 m lang maar korter indien in pot gekweekt. Blad is geveerd en donkergroen van kleur. Bloemen 6-8 cm doorsnede, rechtopstaand en uitgespreid. De bloemkleur is van purper tot purper-violet in verschillende tinten in een bloem en vaak met een streep. De eerste bloemen zijn halfgevuld. In februari snoeien op 25 cm boven de grond. Zone 6. Clematis SUPER CUTE is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door Clematiskwekerij J. van Zoest B.V. uit Boskoop en in 2018 op Plantarium geïntroduceerd. Kwekersrechtelijke bescherming wordt aangevraagd.

Clematis 'Zo11112' (SUPER NIGHT) (Viticella Groep)
Clematis 'Zo11112' (SUPER NIGHT) heeft een rijke bloei en een opvallende bloemkleur: donker violet. Bloeitijd is van juni tot in september. Een winterharde klimplant met stengels tot 3 m lang maar korter indien in pot gekweekt. Het blad is geveerd en donker groen van kleur. Bloemen 6-8 cm doorsnede, rechtopstaand en uitgespreid. De eerste bloemen zijn zeer donker violet, de zomer bloemen zijn helder violet van kleur met een donkere streep. In februari snoeien op 25 cm boven de grond. Zone 6. Clematis SUPER NIGHT is veredeld, opgekweekt en vermeerderd door J. van Zoest B.V. en in 2018 op Plantarium geïntroduceerd. Kwekersrechtelijke bescherming wordt aangevraagd.

Cornus alba 'Byboughen' (Neon Burst)
Cornus alba 'Byboughen' (Neon Burst) is een prachtige selectie van Cornus Alba. In de gedeeltelijke schaduw is het blad chartreuse geel en in de volle zon goudgeel. De plant houdt zijn opvallend gele kleur gedurende de hele zomer, zonder te vervagen. De herfstkleur is nog intenser, met rood en en sinaasappeloranje tinten. In de winter voert de heldere koraal-rode schors de boventoon. Mike Byland uit West Kelowna, BC (USA) is de winner. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Bailey Nurseries Inc. uit Newport, MN (USA) brengt de plant in de handel en heeft hem tevens ingezonden voor de keuring.

Corokia buddlejoides 'Coco'
Corokia buddlejoides 'Coco' is een groenblijvende, decoratieve struik die ongeveer 100 cm hoog wordt. Indien nodig kan de plant direct na de winter gesnoeid worden. Deze Corokia houdt van een lichte plek en van goed waterdoorlatende grond. Bij meer dan 5 graden vorst is bescherming met vliesdoek aan te bevelen. Planten in pot kunnen eventueel eenvoudig op een beschutte of vorstvrije plaats gezet worden. ‘Coco’ is gewonnen door Graham Hutchins (Deceased), County Park Nursery ltd. uit Hornchurch, Essex (Verenigd Koninkrijk). Van Son & Koot bv uit Kaatsheuvel heeft de plant ingezonden en brengt hem tevens in de handel.

Dianthus 'KLEDG18305' (Potcarnation Peach Party)
Dianthus 'KLEDG18305' (Potcarnation Peach Party) bloeit in het voorjaar met abrikoos kleurige bloemen. In de zomer krijgen de bloemen een levendig rood oog, dat mooi contrasteert met het donkere hart van de bloem en de lichtere rand. Het ras heeft enkele, talrijke bloemen, en is winterhard en geschikt voor elke pot grootte. De plant is gewonnen door Selecta one uit Stuttgart (Duitsland), die de plant ook in de handel brengt en heeft ingezonden voor de noviteitenkeuring. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd.

Diervilla splendens 'G2X88544' (Kodiak Orange)
Proven Winners Diervilla splendens 'G2X88544' (KODIAK Orange) is een makkelijk te onderhouden heester. KODIAK Orange is een eyecatcher in de herfst met zijn prachtige glanzende oranje bladeren. De plant geeft oranje jonge scheuten in het voorjaar. De lichtgele bloemen van vroege zomer tot herfst maken deze plant extra aantrekkelijk. Gedijt zelfs goed op schaduwrijke en droge plaatsen. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring.

Digitalis 'Pink Panther'
De Pink Panther is de vroegst eerstejaars bloeiende Digitalis uit zaad. Wat deze Digitalis uniek maakt, is dat deze gemakkelijk een container vult en evengoed presteert in kleinere potmaten. Met een constante bloei tot aan de vorst verwondert de Pink Panther iedereen met zijn schitterende bloemen in licht roze panterpatroon. Takii Europe B.V. uit De Kwakel is de veredelaar. Florensis uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft de plant ingezonden en brengt deze tevens in de handel.

Echinacea 'IFECSSSAL' (SunsSeekers Salmon)
Echinacea 'IFECSSSAL' (SunsSeekers Salmon) heeft grote roze bloemen met dubbele bloemlinten, dit is een nieuwe bloemvorm in Echinacea. De plant heeft een compacte stevige opbouw met gezond blad. De plant is gewonnen door InnoFlora BV uit Heerhugowaard. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Gootjes AllPlant bv uit Heerhogowaard heeft de plant ingezonden en brengt hem tevens in de handel.

Echinacea purpurea (Balsomanita) Sombrero Sangrita
Een nieuwe variëteit in de Echinacea Sombrero serie is de schitterende en intens rode Sangrita. Net als alle andere Sombrero’s is ook de Sangrita ideaal voor eerstejaars bloeiprogramma’s. De Sombrero is een zeer compacte en goed vertakkende variëteit. Deze eigenschappen lenen zich perfect voor eenvoudiger én goedkoper transport. De robuuste en stoere planten vormen een geweldige presentatie in potten van twee tot drie liter. Enkelbloemige planten in heldere kleuren zorgen gegarandeerd voor een aantrekkelijke verkooppresentatie. De kwekersrechtelijk beschermde plant is gewonnen door Darwin Perennials uit West Chicago, VS. De plant is vermeerderd uit weefselkweek en door Florensis uit Hendrik-Ido-Ambacht ingezonden en in de handel gebracht.

Euonymus fortunei 'Heesgo1801' (Goldmine)
Euonymus fortunei 'Heesgo1801' (Goldmine) loopt met fluorescerend gele bladeren uit. Als de bladeren wat ouder worden dan worden ze lichtgroen waardoor deze plant goed groeit. De plant is heel goed winterhard, wordt uiteindelijk 80 tot 120 cm hoog en is goed te snoeien. De Goldmine is te gebruiken als tuin-, balkon- en terrasplant maar is ook goed als haag aan te planten. Verdraagt snoeien heel goed. A. van Heesbeen uit Rijsbergen is de winner van deze plant. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Asra Plant bvba uit Meer heeft de plant ingezonden en brengt hem tevens in de handel.

Euonymus japonicus 'White Spire'

Euonymus japonicus 'White Spire' is een zeer stabiele en homogene, witbonte Euonymus. ‘White Spire’ heeft groen blad met een brede witte rand en behoudt zijn kleur het hele jaar rond. ‘White Spire’ is uitermate geschikt voor massabeplanting, een lage heg, de tuin en border, als solitair en voor in gemengde containers. De plant is gewonnen door Boomkwekerij Theo Wouters uit St. Oedenrode en is kwekersrechtelijk beschermd. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein die tevens de inzender is.

Farfugium japonicum 'Wavy Gravy'
Farfugium japonicum 'Wavy Gravy' heeft gegolfd groenblauw blad en gele bloemen in de herfst. Deze Farfugium heeft een mooie, middelgrote habitus van ongeveer 50 cm hoog en 40 cm breed. 'Wavy Gravy' is erg leuk als solitair, voor gemengde containers en voor de vaste plantenborder. Naast dit alles kun je Farfugium 'Wavy Gravy‘ ook gebruiken als een snijbloem. Lloyd & Candy Traven uit Kintnersville (USA) is de winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant. Inzender is Kientzler Jungpflanzen uit Gensingen (Duitsland). Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

Geranium wallichianum 'Bokramasum' (Magical All Summer Blue)
Geranium wallichianum 'Bokramasum' (Magical All Summer Blue) is een prachtige, blauwe, doorbloeiende Geranium. Deze Geranium stoelt makkelijk uit en wordt circa 30-40 cm hoog. De bloeitijd is van juni tot november. De plant is gewonnen door Kees Jan Kraan van Boot en Dart uit Boskoop. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Gebr. Alkemade uit Lisse brengt Magical All Summer Blue in de handel. Kolster bv uit Boskoop is de inzender.

Helianthus 'Tmsunbelieve01' (Sunbelievable Brown Eyed Girl)

Helianthus 'Tmsunbelieve01' (Sunbelievable Brown Eyed Girl) is een prachtige border of terrasplant. De plant produceert meer dan 1000 bloemen in een seizoen. Omdat deze plant steriel is stopt hij al zijn energie in de bloem en dat is te zien! Gedurende de bloei is hij een magneet voor bijen en vlinders. De plant is gewonnen door Beekenkamp uit Maasdijk en kwekersrechtelijk beschermd. Thomson & Morgan uit Ipswich (Verenigd Koninkrijk) brengt hem in de handel. Inzender is F.N. Kempen uit Mijdrecht.

Heuchera villosa 'High Hopes'
Heuchera villosa 'High Hopes' heeft zeer grote bladeren met een mooie rode kleur in het midden die uitloopt naar een geel/groene kleur aan de rand. Deze Heuchera staat van mei tot september in bloei en is een prachtige aanvulling in de border en patio. ‘High Hopes’ is gewonnen door Pépinières Delabroye uit Hantay (Frankrijk). Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Inzender is CNB uit Lisse die de plant tevens in de handel brengt.

Heuchera 'Silver Gumdrop'
Heuchera 'Silver Gumdrop' heeft een unieke zilveren kleur in Heuchera. De rode bloemen maken het contrast compleet. Het is een sterke plant die tolerant is tegen extreme weersomstandigheden. De plant is gewonnen door Walters Gardens Inc. uit Zeeland MI (USA). Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Gootjes AllPlant bv uit Heerhogowaard heeft de plant ingezonden en brengt hem tevens in de handel.

Hydrangea arborescens ‘NCHA5’ (BellaRagazza Blanchetta)
Proven Winners Hydrangea arborescens ‘NCHA5’ (BellaRagazza Blanchetta) heeft witte bloemen die verkleuren naar lichtroze en groene tinten. De BellaRagazza serie is een ware revolutie: de eerste dwerg ‘Annabelle’ type Hydrangea ter wereld! Blanchetta wordt maximaal 50 cm groot en groeit van nature in een ronde vorm met sterke takken. De bloei is van de vroege zomer tot de herfst. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Valkplant B.V. uit Boskoop is de inzender en brengt de planten tevens in de handel.

Hydrangea arborescens ‘NCHA8’ (BellaRagazza Limetta)
Proven Winners Hydrangea arborescens ‘NCHA8’ (BellaRagazza Limetta) heeft frisse limoengroene bloemen die verkleuren naar licht witgroen en vervolgens weer naar limoengroen. De BellaRagazza serie is een ware revolutie: de eerste dwerg ‘Annabelle’ type Hydrangea ter wereld! De plant wordt maximaal 75 cm groot en groeit van nature in een ronde vorm met sterke takken. De bloei is van de vroege zomer tot de herfst. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Valkplant B.V. uit Boskoop is de inzender en brengt de planten tevens in de handel.

Hydrangea arborescens 'NCHA7' (BellaRagazza Mauvette)
Proven Winners Hydrangea arborescens 'NCHA7' (BellaRagazza Mauvette) heeft unieke diep roze-paarse bloemen op sterke takken. De BellaRagazza® serie is een ware revolutie: de eerste dwerg ‘Annabelle’ type Hydrangea ter wereld! De plant wordt maximaal 75 cm groot en groeit van nature in een ronde vorm. De bloei is van de vroege zomer tot de herfst. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Valkplant B.V. uit Boskoop is de inzender en brengt de planten tevens in de handel.

Hydrangea aspera 'Giel' (Goldrush)
Hydrangea aspera 'Giel' (Goldrush) is een prachtige nieuwe toevoeging aan het sortiment. Het prachtige gouden blad combineert mooi met de paars met witte bloemen. Goldrush bloeit in de zomer en wordt ca. 1.50 tot 2.00 m hoog en 1.00 m breed. De plant is goed toe te passen in heesterborders, in gemengde containers en als solitair op balkon of terras. Goldrush is kwekersrechtelijk beschermd en is gewonnen door Boomkwekerij Coonen uit Baarlo, die tevens de inzender is. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

Hydrangea macrophylla 'Hokomareda' (Magical Red Amethyst)
Hydrangea macrophylla 'Hokomareda' (Magical Red Amethyst) is een prachtige nieuwe Hydrangea macrophylla uit de succesvolle Magical serie. Red Amethyst is een mutant van Amethyst. Deze variëteit onderscheid zich door rood met groene bloemen, zeer sterke rechtopstaande takken en mooi hard blad. De plant is gewonnen door Kolster bv uit Boskoop die de plant ook heeft ingezonden. De Jong Plant bv uit Boskoop brengt Magical Red Amethyst in de handel. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd.

Hydrangea macrophylla 'ROCO131801' (RoCo Black Knight)
Hydrangea macrophylla 'ROCO131801' (RoCo Black Knight) heeft zeer donker bordeauxrode bolbloemen met zwarte vleugen en donkergroen blad. De plant groeit compact en de bloemen zijn goed houdbaar. RoCo Black Knight is gewonnen door RoCo Young Plants BV uit Reeuwijk die de plant tevens heeft ingezonden voor de keuring. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Andre van Zoest BV uit Reeuwijk brengt hem in de handel.

Hydrangea macrophylla 'TK02' (SO LONG SUNNY)
Hydrangea macrophylla 'TK02' (SO LONG SUNNY) voltooid de reeks van herbloeiende hortensia’s voor koude klimaten die in 2017 door Sapho is geïntroduceerd. SO LONG SUNNY geeft de hele zomer een overvloedige bloei met mooie afgeronde bloemschermen. De witte bloemblaadjes zijn gekruld, met een levendige roze rand. Gedurende de bloei verkleuren de bloemen naar roze wit. Bij een standplaats in een zure, aluminium houdende grond, krijgt deze variëteit hemel-blauwe tinten. De compacte groei en stevige stengels maakt deze plant een goede tuinhortensia, die goed kan worden toegepast als solitair, in vakbeplanting, als lage heg of in grote pot. Winner van deze plant is Yasuhiro Takahashi uit Narita City, Chiba (Japan). Inzender is SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) die de plant tevens in de handel brengt.

Hydrangea paniculata 'Frenne' (Skyfall)
Hydrangea paniculata 'Frenne' (Skyfall) is een prachtige hortensia met zeer grote bloempluimen. De bloempluimen zijn flink groter dan die van de vergelijkbare ‘Limelight’. De witte bloemen verkleuren naar lichtroze en hebben grote, hyacintachtige bloemblaadjes. De plant heeft een stevige habitus en vraagt weinig onderhoud. Met zijn afmeting van 1.20 m hoog en 70 cm breed is deze zeer geschikt als solitair op balkon of terras, voor gemengde containers, voor in de heesterborder, voor massabeplanting of vakbeplanting. De plant is ingezonden door Handelskwekerij G. Hoogenraad uit Ederveen en Vlasveld Tuintechnieken uit Boskoop. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein. Skyfall is kwekersrechtelijk beschermd, de winner is Guido Rouwette uit Valkenburg.

Hydrangea paniculata 'GRHP08' (Little Spooky)
Hydrangea paniculata 'GRHP08' (Little Spooky) heeft volle, ronde bloempluimen met witte bloemen. In de zomer heeft de plant een uitbundige bloei. Door de sterke, compacte dwergvorm is Little Spooky uitermate geschikt voor in een pot op het terras of balkon. De plant wordt ca. 50 cm hoog en 30 cm breed en is ook zeer goed toepasbaar in een gemengde beplanting, in de border of voor massabeplanting. Little Spooky is gewonnen door Guido Rouwette uit Valkenburg en is kwekersrechtelijk beschermd. Handelskwekerij G. Hoogenraad uit Ederveen en Vlasveld Tuintechnieken uit Boskoop hebben de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

Hydrangea paniculata 'SMHPPINKA' (Pinkachu)
Proven Winners Hydrangea paniculata 'SMHPPINKA' (Pinkachu) heeft grote clusters van bloemen die langzaam verkleuren van wit naar hardroze. De bloemen zorgen dat deze plant een voortdurend veranderend spektakel is. Zeer winterharde makkelijk te onderhouden compacte rijkbloeiende Hydrangea. Inzender van deze plant is Valkplant B.V. uit Boskoop die de plant tevens in de handel brengt. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd.

Lavandula stoechas 'Kolmapo' (Magical Posy Pink)
Lavandula stoechas 'Kolmapo' (Magical Posy Pink) is een mooie, compact groeiende Lavendel, die zeer makkelijk doorbloeit. De plant maakt de gehele zomer bloemen tot aan de eerste vorst toe. Magical Posy Pink is gewonnen door Plants Management Australia uit Dodges Ferry Tasmania (Australië). Gebr. Alkemade uit Lisse brengt de plant in de handel. Kolster bv uit Boskoop is de inzender . Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd.

Loropetalum chinense 'Iwai' (Ruby Snow)
Loropetalum chinense 'Iwai' (Ruby Snow) heeft een uniek contrast van blad en bloem. Het blad is donkerpaars en de witte bloemen steken daar in het vroege voorjaar mooi bij af. In de zomer is er een nabloei dus kun je opnieuw van deze kleurencombinatie genieten. Ruby Snow heeft een kruipende habitus en wordt ca. 70 cm hoog en 40 cm breed. Ruby Snow kan in de volle zon in een goed doorlatende grond, verdraagt zowel hitte als droogte zeer goed en is winterhard tot -10 ºC. De plant is semi bladhoudend en hoeft niet gesnoeid te worden. Toepassing als solitair of in een gemengde container op balkon of terras of in de border. Ruby Snow is gewonnen door Yuji Suzuki uit Kawaguchi-Shi, Saitama (Japan). Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Inzender is Van Son & Koot bv uit Kaatsheuvel die de plant tevens in de handel brengt.

Malus transitoria 'Gulliver' (Appletini)
Malus transitoria 'Gulliver' (Appletini) is een fruitboom met een uitbundige bloei in het voorjaar en een rijke vruchtzetting in het najaar. De mini-appeltjes zijn niet groter dan een pingpongbal maar smaken heerlijk! De bloemen van Appletini zijn roze en de vruchten kleuren van magenta naar knalrood. Appletini wordt ca. 3 m hoog en 1,5 m breed, staat graag in de volle zon en kan in alle bodemsoorten geplant worden. Malus Appletini is zelfbestuivend dus kan prima worden toegepast als solitair op balkon of terras of in een stadstuin. De plant is gewonnen door Pépinières JP Hennebelle EARL uit Boubers sur Canche (Frankrijk) en is kwekersrechtelijk beschermd. Van Son & Koot BV uit Kaatsheuvel heeft de plant ingezonden. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

Miscanthus sinensis 'EMPMIS02' (Pink Cloud)
Miscanthus sinensis 'EMPMIS02' (Pink Cloud) is geselecteerd vanwege zijn prachtig roze bloempluimen. Deze Miscanthus bloeit rijk, wat extra opvalt door zijn compacte habitus van max. 1 meter hoog. Pink Cloud is vriendelijk in het onderhoud. Deze plant is niet kieskeurig qua grondsoort. Ideaal te gebruiken als haag van grassen, solitair op terras of patio, massabeplanting of als border. De plant is gewonnen door Empho BV uit Berlikum en is kwekersrechtelijk beschermd. Cammeraat VOF uit Boskoop is de inzender. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

Monarda 'Bee-Bright'
Monarda 'Bee-Bright' bloeit in juli en augustus met witte bloemen. De bloemen worden zo’n 70 cm hoog, de plant zelf 50 cm. ‘Bee-Bright’ is zeer schimmel tolerant en is bloeirijk. De plant heeft voorkeur voor een zonnig plekje in de tuin. De heldere witte bloemen gecombineerd met de verse groene bladeren maken een zeer nette indruk. Bee-Bright kan worden gebruikt in pot op het terras, grote gemengde containers en natuurlijk in de tuin. AB Cultivars / Henk Holtmaat uit Zuidwolde is de winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant. Vitroflora uit Dobrcz (Polen) heeft hem ingezonden en brengt hem ook in de handel.

Morus rotunbiloba 'Matsunaga' (Mojo Berry)
Morus rotunbiloba 'Matsunaga' (Mojo Berry) is een verrassende moerbei die in mei/ juni wit bloeit en vervolgens van juli tot aan november vruchten draagt die van rood naar zwart kleuren. De vruchten zijn goed te gebruiken voor jam, taart of andere gerechten. Deze fruitboom groeit compact tot een hoogte van ca. 125 cm en een breedte van ca. 50 cm. Mojo Berry is mooi als solitair op terras of patio maar ook in de border of een gemengde container. De plant is gewonnen door Hajime Matsunaga uit Japan en is kwekersrechtelijk beschermd. Inzenders zijn Vergeldt en Bouten Boomkwekers BV uit Lottum en Caporal Plants uit Canosa di Puglia (IT). Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

Nepeta 'Bokratune' (Neptune)
Nepeta 'Bokratune' (Neptune) is een veelzijdige vaste plant. Met zijn grote, blauwe bloemen en compacte groeiwijze is het een prachtige plant voor in de tuin of border, als solitair of in een gemengde container. Het stevige blauwe blad kan ook prima gebruikt worden om thee van te maken. Plant Neptune in de volle zon of halfschaduw in een zand-, leem- of krijtbodem. Op de juiste plek geeft deze Nepeta van de zomer tot het najaar een uitbundige bloei. De plant wordt ca. 20-30 cm hoog en ca. 20 cm breed. Winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant is Kees Jan Kraan uit Alphen aan den Rijn. Gebr. Th. & W. Alkemade BV uit Lisse en Plantipp BV uit IJsselstein hebben de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring. Het management loopt via Plantipp BV.

Penstemon 'Pmoore14' (Purple Perfection)
Penstemon 'Pmoore14' (Purple Perfection) heeft grote bloemtrossen die rijkelijk bloeien van vroeg in de zomer tot in de herfst in een paarsblauwe bloemkleur. Snoei Purple Perfection na de eerste bloei en de bloemen komen graag nog een keer tevoorschijn. Purple Perfection heeft donkerder blad dan andere Penstemon-rassen. Het blad kleurt erg mooi bij de heldere kleuren van de bloemen. Dit ras is een kruising tussen barbatus x heterophyllus. De plant bereikt een hoogte van 30 cm en een breedte van 40 cm. Purple Perfection heeft een compacte en bossige opbouw. Zeer mooi als kuipplant op balkon of terras. Ook erg geschikt in vaste plantenborders, in combinatiebeplanting, massabeplanting en rotstuinen. Purple-Perfection is kwekersrechtelijk beschermd. Peter R. Moore uit Stockbridge (UK) heeft de plant gewonnen. Gebr. Th. & W. Alkemade BV uit Lisse en Plantipp BV uit IJsselstein zijn de inzenders. Het management loopt via Plantipp BV.

Photinia fraseri 'BR2011' (Chico)
Photinia fraseri 'BR2011' (Chico) heeft prachtig, intens rood, nieuw schot en een mooie, bolvormige groeiwijze. Met zijn fijne blad en compacte vorm van 30 cm hoog en 20 cm breed is Chico jaarrond een plaatje in de tuin, border, als solitair en in gemengde containers. Daarnaast is de plant goed toe te passen als lage heg of massabeplanting. Deze sterke Photinia vertakt gemakkelijk en heeft geen last van takkensterfte. Chico is kwekersrechtelijk beschermd. Bart van Roessel Tuinplanten vof uit Haaren is de winner en zendt de plant samen met Plantipp BV uit IJsselstein in voor de keuring. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

Physocarpus opulifolius 'Hoogi031' (Little Greeny)
Physocarpus opulifolius 'Hoogi031' (Little Greeny) is een prachtige, nieuwe en zeer compacte Physocarpus. Little Greeny wordt ca. 50 cm hoog en 30 cm breed en heeft een bossige en compacte opbouw. Het kleine, fijne blad is glanzend groen. Little Greeny bloeit in de zomer met witte bloemen. Deze nieuwe Physocarpus kan zowel in de zon als de halfschaduw worden geplant, in alle soorten bodem. Zeer geschikt voor massa- en vakbeplanting, voor in de border maar ook als solitair op terras of balkon. De plant is gewonnen door Handelskwekerij G. Hoogenraad BV uit Ederveen, die de plant ook heeft ingezonden voor de keuring. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein. Little Greeny is kwekersrechtelijk beschermd.

Physocarpus opulifolius 'UMNharpell' (Fireside)
Physocarpus opulifolius 'UMNharpell' (Fireside) is een opvallende nieuwe Physocarpus selectie met diepe Crimson-zwart glanzend loof, dat niet vervaagt, zelfs niet in fel zonlicht. De plant houdt zijn spectaculaire bladkleur goed in de herfst, met briljante diep-rode herfstkleur. Roze bloemschermen in het voorjaar. De plant is gewonnen door Harold Pellet uit Minneapolis, Minnesota (USA). Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Bailey Nurseries Inc. uit Newport, MN (USA) brengt de plant in de handel en heeft hem tevens ingezonden voor de keuring.

Picea glauca 'kolschomagi' (Mini Me)
Picea glauca 'kolschomagi' (Mini Me) is een zeer mooie en fijne 'Conica' mutant, die makkelijk groeit, ook in warmere klimaten. De lichtgroene naalden geven de plant een mooie gloed. De plant is gewonnen door D. Scholten uit Boskoop. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Hulst Tuinplanten bv brengt Mini Me in de handel. Kolster bv uit Boskoop is de inzender.

Pinus nigra 'Aron' (Summer Breeze)
Pinus nigra 'Aron' (Summer Breeze) heeft een compacte ei-vormige groeiwijze die makkelijk bost. De naalden zijn donkergroen en blijven mooi op kleur. Summer Breeze stelt weinig tot geen eisen aan de grond en de standplaats. Deze bonsai-achtige plant groeit zo mooi, rustig en compact dat er niets aan te snoeien valt. In de lente loopt de plant met mooie, frisgroene scheutjes uit. Gabor Nemeth uit Hongarije heeft de plant gewonnen. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Inzender is Van Son & Koot bv uit Kaatsheuvel die de plant tevens in de handel brengt.

Prunus laurocerasus 'Obelisk'

Prunus laurocerasus 'Obelisk' is een aantrekkelijke kerslaurier met een slanke habitus. Zijn nieuwe scheuten zijn lichtgroen en zeer glanzend. Zij trekken daarmee al op afstand de aandacht. Door de slanke, opgaande groei, is deze variëteit zeer geschikt voor hagen of als solitair. ‘Obelisk’ is kwekersrechtelijk beschermd. De plant is gewonnen door Steinegger Baumschulen uit Rheinfelden (Baden) (Duitsland), die de plant tevens samen met Van den Beucken Boomteelt uit Helden heeft ingezonden voor de noviteitenkeuring. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

Prunus laurocerasus 'Procup' (Copperbell)
Prunus laurocerasus 'Procup' (Copperbell) heeft felrode scheuten de mooi afsteken bij het groene blad. Deze bladhoudende heester geeft in het voorjaar witte bloemen. De habitus is opgaand en zonder snoei ca. 4 m hoog en 1 m breed. Snoeien kan in het voorjaar of de zomer. Dit Novita-type is goed toe te passen als hoge heg, in de heesterborder maar ook als solitair op terras of balkon. De plant is gewonnen door Frans Muysers Boomkwekerijen CV uit Lottum die tevens de inzender is. Copperbell is kwekersrechtelijk beschermd. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

Rubus 'Hakomade' (Magical Delicio)
Rubus 'Hakomade' (Magical Delicio) is een zeer compacte dwergbraam die bloeit en vrucht geeft op eenjarig hout waardoor volledige terugsnoei mogelijk is. De plant geeft gedurende langere periode heerlijke grote vruchten en is geschikt voor in de tuin of in grote pot op het terras. Magical Delicio is gewonnen door Hargreaves uit Lincs (Engeland). Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Van Son en Koot bv uit Kaatsheuvel brengt de plant in de handel. Kolster bv uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring.

Rubus idaeus 'JDEBOER19' (BonBonBerry Yummy)
Rubus idaeus 'JDEBOER19' (BonBonBerry Yummy) heeft mooi lichtgroen blad en laat in de zomer een rijke bloei zien. In de zomer en het najaar geeft BonBonBerry® Yummy zeer veel roze vruchten. De plant is zelfbestuivend (gegarandeerd veel vruchten) en compact en bossig dus ideaal voor op terras of balkon. De vruchten zijn rijk aan anthocyaan wat een goede werking heeft op hart- en bloedvaten waardoor de vetophoping (cholesterol) in de bloedvaten wordt verminderd. BonBonBerry Yummy is ook rijk aan antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces. Ze werken ontstekingsremmend en verminderen de kans op verschillende ziekten. Vergeldt en Bouten Boomkwekers BV uit Lottum en Handelskwekerij G. Hoogenraad BV uit Ederveen hebben de plant ingezonden. Jan de Boer uit Boelenslaan is de winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

Rudbeckia hirta '2015-25' (Giggling SmileyZ)
Rudbeckia hirta '2015-55' (Happy SmileyZ) en Rudbeckia hirta 'Laughing SmileyZ'
AB Cultivars B.V. uit Zuidwolde zendt drie cultivars uit de Rudbeckia SmileyZ-serie in voor de noviteitenkeuring. Deze Rudbeckia zijn snel groeiend, kort (50-65 cm) en rijkbloeiend en zeer geschikt voor tuinbeplanting. De bloemen blijven zeer lang mooi. De planten zijn visueel aantrekkelijk en potvullend. Door de manier van telen het hele jaar door beschikbaar. De planten zijn kwekersrechtelijk beschermd en zijn gewonnen door Henk Holtmaat uit Zuidwolde.

Rudbeckia hirta '2015-25' (Giggling SmileyZ) heeft een halfgevulde gele bloem met een bruin hart.
Rudbeckia hirta '2015-55' (Happy SmileyZ) heeft mooie opstaande bloembladen die oranje-rood van kleur zijn.
Rudbeckia hirta 'Laughing SmileyZ' heeft mooie grote bloemen die geel-rood van kleur zijn.

Salvia (Balsalmysty) Mysty
Dit is de nieuwkomer die de gehele keten versteld laat staan! Het gebruik van remmiddelen is verleden tijd bij de milieuvriendelijke Salvia Mysty. De prachtige koningsblauwe bloemen bloeien op korte, sterke stelen. Betoverend in zowel kleur als bloemvorm! De opvallende blauwe tint creëert impulsaankopen. De unieke plantbouw van de Mysty opent niet alleen nieuwe marktmogelijkheden in patiopotten en mixcombinaties, maar creëert ook nieuwe mogelijkheden voor uniek gevulde borders. De Mysty hoeft niet teruggesnoeid te worden en lijkt eindeloos door te kunnen bloeien. Florensis uit Hendrik-Ido-Ambacht is de inzender en brengt de plant ook in de handel. Mysty is kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door Ball Horticultural Company uit West Chicago, VS.

Salvia nemorosa 'Rose Marvel'
De Rose Marvel verschilt, net als de Blue Marvel, aanzienlijk t.o.v. de normale nemorosa. Met haar middelgroot groen blad en extreem grote bloemen is het een echte eye-catcher. De plant vertakt uitermate goed en blijft toch compact. Zodoende kan zij worden gekweekt met maar één jonge plant in een 13 cm pot of juist met een aantal jonge planten in een grotere pot. Door de lange houdbaarheid blijft de Rose Marvel een geweldige winkelpresentatie geven. Al deze eigenschappen zorgen voor impulsaankopen. De voor vlinders aantrekkelijke Rose Marvel lijkt eindeloos door te kunnen bloeien. De plant is gewonnen door Darwin Perennials uit West Chicago, VS. Florensis uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft de plant ingezonden en brengt deze tevens in de handel.

Schizachyrium scoparium 'Chameleon'
Schizachyrium scoparium 'Chameleon' heeft prachtig groen/wit blad dat verkleurt naar paars/rood. Uniek aan de 'Chameleon' is het blad dat gedurende het seizoen verandert van kleur. Uiteraard heeft deze Schizachyrium scoparium 'Chameleon' zijn naam daar ook aan te danken. De bloeiperiode is van september tot november en hij is een fantastische aanvulling in de tuin/border. 'Chameleon' is gewonnen door Pépinières Delabroye uit Hantay (Frankrijk). Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Inzender is CNB uit Lisse die de plant tevens in de handel brengt.

Sedum 'Lime Twister' (Sunsparkler)
Sedum 'Lime Twister' (Sunsparkler) valt op door zijn prachtig bontgekleurde blad. Het blad is groen met zonnig geel. In de zomer bloeit deze succulent rijk en lang met grote, zachtroze bloemen. 'Lime Twister’ heeft een compacte, kruipende habitus. De plant bereikt een hoogte van 25 cm en een breedte van 15 cm. Ideaal als solitair, bodembedekker, in vakbeplanting, in rotstuinen of in een vaste plantenborder. De plant is ingezonden door Kwekerij Oudeweg West uit Zwartewaal en Gebr. Th. & W. Alkemade BV uit Lisse en is kwekersrechtelijk beschermd. De winner is Chris Hansen uit Zeeland MI (USA). Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

Sedum 'Plum Dazzled' (Sunsparkler)
Sedum 'Plum Dazzled' (Sunsparkler) valt op door zijn prachtig donkerpaarse blad en de frambooskleurige bloemen. In de zomer bloeit deze succulent rijk en lang. 'Plum Dazzled’ heeft een compacte, kruipende habitus. De plant bereikt een hoogte van 25 cm en een breedte van 15 cm. Ideaal als solitair, bodembedekker, in vakbeplanting, in rotstuinen of in een vaste plantenborder.
De plant is ingezonden door Kwekerij Oudeweg West uit Zwartewaal en Gebr. Th. & W. Alkemade BV uit Lisse en is kwekersrechtelijk beschermd. De winner is Chris Hansen uit Zeeland MI (USA). Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein.

Sempervivum arachnoideum 'Belsemred1' (Coral Red)
Sempervivum arachnoideum 'Belsemred1' (Coral Red) is een hele mooie, sterke Sempervivum in een felrode kleur. Coral Red trekt daarmee volop de aandacht in de rotstuin. Ook erg mooi voor in een pot op balkon of terras of in een gemengde beplanting. Sempervivum Coral Red is een compacte plant van ca. 10 cm hoog en 15 cm breed. Coral Red heeft een goede vertakking en een sterk wortelgestel. Belgicactus bvba uit Westerlo (België) heeft deze kwekersrechtelijk beschermde plant gewonnen en is samen met Plantipp BV uit IJsselstein de inzender. Het management loopt via Plantipp BV. Kwekersrechtelijke bescherming is in aanvraag.

Spiraea 'Minspil04' (LITTLE FLAME)
Spiraea 'Minspil04' (LITTLE FLAME) is een mooie verbetering van ‘Goldflame’. Met name geliefd om de compacte groei en het glimmende blad. In het voorjaar zijn de toppen van de jonge scheuten brons-oranje van kleur, de bladeren zijn goud-groen in de zomer, verkleurend naar oranje met kopertinten in de herfst. De karmijnroze bloemschermen verschijnen in de zomer. De winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant is Pepinieres Minier uit Beaufort-en-Anjou (Frankrijk). SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) is de inzender en brengt de plant tevens in de handel.

Spiraea media 'SMSMBK' (Double Play Blue Kazoo)
Proven Winners® Spiraea media 'SMSMBK' (Double Play Blue Kazoo) is een compacte Spiraea met en een ware kleur explosie! De bladeren hebben een prachtige koelblauwe kleur die naar dieprood verkleurt in de herfst. De nieuwe scheuten voegen in het voorjaar, naast de witte bloemen, een vleugje donkerrood en limoen toe. Inzender van deze plant is Valkplant B.V. uit Boskoop die de plant tevens in de handel brengt. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd.

Stokesia laevis 'Mega Mels'

Stokesia laevis 'Mega Mels' heeft enorme grote bloemen van wel 10 tot 12 cm in doorsnede. De bloemkleur is paarsblauw. De bloemstelen worden tussen de 40 tot 60 cm hoog en zijn stevig. De bloeitijd is van juli tot en met oktober. 'Mega Mels' is redelijk winterhard. De plant is geschikt als tuin-, balkon- of terrasplant en de bloemen zijn ook goed te gebruiken als snijbloem. Een zeer goede vlinder en bijenplant. A. van Heesbeen uit Rijsbergen is de winner van deze plant. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Asra Plant bvba uit Meer heeft de plant ingezonden en brengt hem tevens in de handel.

Stokesia laevis 'Mini Mels'
Stokesia laevis 'Mini Mels' is een zeer compacte groeiende Stokesia die rijk bloeit met vele paarsblauwe bloemetjes. De doorsnede van de bloemetjes is 4 tot 5 cm. De plant groeit in een bolvorm en wordt bedekt met vele bloemetjes. De uiteindelijk hoogte is 20 tot 30 cm. en de bloemsteeltjes zijn zeer stevig. 'Mini Mels' is redelijk winterhard, niet ziektegevoelig en bloeit van juli t/m oktober. A. van Heesbeen uit Rijsbergen is de winner van deze plant. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Asra Plant bvba uit Meer heeft de plant ingezonden en brengt hem tevens in de handel.

Trachelospermum jasminoides 'Trared' (WINTER RUBY)
Trachelospermum jasminoides 'Trared' (WINTER RUBY) heeft een mooie wintertooi met haar koraalrode stengels en bladeren. WINTER RUBY heeft een aantal andere voordelen ten opzichte van typische jasmijn. Het blad is helderder, beter bestand tegen vorst en droogt niet uit in de winter. De royale witte bloemen zijn net zo overvloedig en reukloos. De groei is compact met een mooie natuurlijke vertakking en overvloedige bloei. Hierdoor is WINTER RUBY een ideale variëteit voor het kweken in potten met steunen van 40 cm tot 1,5 m. Deze kwekersrechtelijk beschermde plant is gewonnen door Pépinières Travers uit Saint-Jean-le-Blanc (Frankrijk). Inzender is SAPHO uit La Ménitré (Frankrijk) die de plant tevens in de handel brengt.

Vaccinium corymbosum 'Hoogi045' (Flamingo)
Vaccinium corymbosum 'Hoogi045' (Flamingo) geeft veel heerlijke, zoete vruchten. Maar het meest opvallend aan Flamingo is het bontgekleurde blad in de kleuren rozerood en groen. Flamingo wordt ca. 1.00 m hoog en 70 cm breed en staat graag in de zon of halfschaduw en is zuurminnend dus staat graag in een veen- of zandgrond. Een van de ouders van deze Vaccinium is ‘Blue Crop’. Flamingo kan prima worden toegepast als solitair op balkon of terras, in een gemengde beplanting of in de border. Handelskwekerij G. Hoogenraad BV uit Ederveen is de winner en heeft de plant samen met Van den Dool Cultures uit Waddinxveen ingezonden voor de keuring. Flamingo is kwekersrechtelijk beschermd. Het management loopt via Plantipp BV uit IJsselstein

bron: Plantarium

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven