Planten waar je dood aan gaat

Lekker buiten zijn in de vrije natuur is hartstikke gezond voor lichaam en geest, dat is inmiddels wetenschappelijk bewezen. Maar groen kan ook gevaarlijk zijn, levensgevaarlijk zelfs! 24/7 Green zet 10 planten op een rijtje waar je echt voor moet oppassen. Interessant is dat het geen planten uit de Amazone of andere exotische oorden zijn, maar bij ons uit de polder en dat je er bovendien hartstikke dood van gaat. Hoewel dat laatste misschien wat overdreven wordt.

1. Blauwe monnikskap (Aconitum napellus)
Innemen van een paar blaadjes van dit schattige plantje kan leiden tot ernstige problemen aan het hart en andere organen en uiteindelijk leiden tot de dood. Een druppeltje sap van de plant op je huid zorgt voor heftige irritatie en branderige plekken. Zelfs honing van deze bloemen is giftig en ongeschikt voor consumptie. In ons land komt van nature alleen de gele monnikskap voor, maar sinds eind jaren zeventig is de blauwe variant in opmars.2. Vingerhoedskruid (Digitalis purpurea)
Deze veelvoorkomende plant met de vrolijke vingerhoedjes is een vriend van hommels en bijen. Maar mensen (en andere zoogdieren) kunnen er maar beter een beetje bij uit de buurt blijven: klein hapje van de stengel of blaadjes heeft fatale gevolgen voor je hart!

Klik hier voor het complete overzicht

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven