Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floricultura Brasil geopend

Tholen - Twee jaar geleden werd gestart met de bouw van Floricultura Brasil en afgelopen vrijdag, aansluitend op de Hortitec in Holambra, werd het glas geheven op de opening.

Het is de derde locatie van Floricultura buiten Nederland, naast Floricultura Pacific in Salinas, in de Verenigde Staten en Futura Bioplants in Pune, India. Ongeveer 80 genodigden, waaronder klanten uit Brazilië en Argentinië en toeleveranciers die betrokken waren bij het project uit Brazilië en Nederland, gaven acte de présence."Na er jaren lang kassen te hebben gehuurd, zetten we met de uitbreiding in op een meer eigen identiteit, professionaliteit, kwaliteit en flexibiliteit", aldus Marco Heijnen, die het project vanuit Nederland begeleidde.

Floricultura Brasil beslaat 4.000 meter kas, waarvan 1.000 werkruimte en 3.000 teeltruimte. Het geheel is voorzien van een teeltvloer van Erfgoed, een container systeem van Logiqs en een klimaatcomputer van Priva. In de kas zullen de jonge planten, aangevoerd vanuit Nederland, kunnen acclimatiseren, waarop ze aan de (primair Braziliaanse) klanten worden uitgeleverd.Het bedrijf is gebouwd in 'het Westland van Brazilië', op twee uur rijden van São Paulo. Aldaar zijn ongeveer 150 tuinbouwbedrijven gevestigd, met name siertelers.

De opening werd verricht door Jacques van der Weijden, die jarenlang werkzaam geweest is voor Floricultura en op het gebied van orchideeën in Brazilië een pionier is.

Na de opening werd er een rondleiding door de kas verzorgd, gevolgd door een Braziliaanse barbecue en borrel.


Voor meer informatie:
Floricultura
Marco Heijnen
Cieweg 13
1969 MS Heemskerk
T: + 31 (0) 251-203060
F: + 31 (0) 251-203061
E: [email protected]
www.floricultura.com