Frankrijk: internationaal karakter tweede editie Salon du Végétal

Salon du Végétal heeft de deuren weer geopend voor een nieuwe editie. De show vindt voor de tweede keer plaats in la Beaujoire in Nantes, Frankrijk. Het driedaagse evenement brengt zo'n 600 exposanten en 10.000 nationale en internationale bezoekers samen.

Volgens de organisatie is het evenement internationaler geworden door het, i.p.v. in Angers, in Nates te organiseren. "Nantes heeft een lange geschiedenis in de handel en fungeert nu als hub, mede dankzij het vliegveld dat 75 bestemmingen aandoet." Vorig jaar kwamen er bezoekers uit 34 landen en ook 25% van de exposanten kwam uit het buitenland (Duitsland, België, Colombia, Denemarken, Spanje, Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Polen, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland).


Plek waar alle noviteiten worden gepresenteerd. Bron: Facebook pagina Salon du Végétal

Tijdens het driedaagse evenement worden er verschillende evenementen georganiseerd. Op 18 juni werden bijvoorbeeld de winnaars van de noviteiten wedstrijd Innovert aangekondigd. In de categorie nieuwe plant-tuinbouw heeft Syngenta Floripro Services de eerste prijs gewonnen met de Begonia x Tophat White. Clematis The Source of Good Climbers heeft de gouden award gewonnen in de categorie nieuwe plant-kwekerij met de Schizophragma hydrangeoides Burst of light. Er zijn echter nog meer prijzen uitgereikt, in vijf categorieën. Klik hier om alle winnaars te zien.

Het thema van deze editie van Salon du Végétal is 'Natuurlijk vriendelijk'. Hieronder zie je enkele foto's die op Twitter en Facebook zijn geplaatst en die een indruk van de show geven: 


Potten en tray fabrikant Desch Plantpal. Bron: Twitter pagina Wouter Zieck van Desch Plantpak.

Zadenleverancier Muller Seeds. Bron: Twitter pagina Mullerseeds.


Orchideeën van Opti-flor. Bron: Twitter pagina Opti-flor.


Astredhor. Bron: Twitter pagina Astredhor


Ripaud Pépinières. Bron: Twitter pagina Ripaud Pépinières


Addenda. Bron: Twitter pagina Addenda

Voor meer informatie:
Salon du Végétal
+33 (0)2 41 79 14 17

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven