Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carlo Cuvelie, Air.Clima

De hele wijde wereld voorzien van koelsystemen

Tholen - “Wij zullen nooit zomaar een koeling bouwen voor iemand”. Een opmerkelijke uitspraak voor een van de grootste bouwers van koelinstallaties en tegelijk een hele logische. “Als iemand bij ons komt met de vraag: “Ik wil een koeling, kunnen jullie die bouwen?”, dan gaan we eerst aan tafel om precies te zien wat ze nodig hebben. Want er zijn op zijn zachtst gezegd nogal wat variabelen.”


Carlo Cuvelie

Aan het woord is Carlo Cuvelie, die in 1998 Air.Clima begon. Dat is al even geleden en in elk geval lang genoeg om uit te groeien tot misschien wel de grootste leverancier & installateur van koelinstallaties uit de sierteelt. Onder de klanten aansprekende namen als FleuraMetz, Agora, Bouquetnet, Adomex, WBE Group, Landgard en meest recent het Green Trade Center van Waterdrinker. Air.Clima bouwt daar 2.000m2 koelcel. Voor het aanpalende pand van Agora nog eens 9.000m2 koeling en ook alle kantoren, nog eens 2.000 m2, voorziet men van HVAC (het geheel aan verwarming, ventilatie, airco en koeling).

Koelingsplafond
De visie van Air.Clima is eenvoudig: de gehele koude keten, van de kleinste teler tot de grootste Cash&Carry, wereldwijd te voorzien van hun koelsystemen. Daarin zijn zij uiteraard niet de enige, maar Air.Clima heeft een specifieke signatuur waarmee men zich naar eigen zeggen weet te onderscheiden. Dit is het 'koelingsplafond', een gepatenteerde koeltechniek waarmee gelijkmatig over de ruimte gekoeld wordt. Nauw daarmee verbonden is de manier waarop de luchtvochtigheid geregeld kan worden.

Het koelingsplafond is een plafond met allemaal kleine gaatjes, vertelt Carlo, daarmee een deel van het geheim prijsgevend. De kou wordt beter over de ruimte verdeeld: "Het blijft als het ware aan het plafond plakken en valt dan gelijkmatig de ruimte in. Hierdoor is er geen constante tocht, waardoor het voor de mensen die in de koelingen werken een stuk aangenamer is en men ook minder snel ziek wordt. Het verschil tussen guur weer of nul graden, geen wind en een zonnetje."



Tevens is hiermee de luchtvochtigheid uitstekend beheersbaar. "De combinatie van onze klimaatkast en het plafond stelt je in staat die luchtvochtigheid veel nauwkeuriger te beheersen dan met gangbare koelsystemen", aldus Carlo.

Totaalpakket
"Als de klant voor ons kiest, moet hij ook achteraf nog achter zijn keuze staan", vervolgt hij. "Zodat niet alleen wij maar ook hij ervan overtuigd is dat hij goed heeft gekozen. Door onze expertise en jarenlange ervaring kunnen wij ver vooruit kijken naar zaken waar die klant vermoedelijk tegenaan zal gaan lopen. Wij, de mensen met de kennis van de koeling, kunnen hem helpen zo efficiënt mogelijk te werken en een zo hoog mogelijk rendement te halen uit de installaties die wij plaatsen. Omdat wij daar bovenop nog 10 jaar garantie geven op onze koelingen, omdat wij een totaalpakket van koelingen, HVCA en zelfs (het plaatsen van) zonnepanelen bieden, en omdat de klant zo precies weet wat hij de komende 10 jaar aan koelingen kwijt is, onderscheiden wij ons nog eens extra van de concurrentie."

Air.clima
Vanuit het twaalf jaar geleden in Kontich, België, opgetrokken pand van 3400m2 gebeurt het allemaal. Primair worden klanten uit de sierteelt – kwekers, transporteurs, handelsbedrijven, tuincentra, veilingen – bediend, maar ook zijn er projecten in de voedselindustrie en daarbuiten gerealiseerd. Zo werd in 2014 de gehele koeling geïnstalleerd voor de grootkeuken van de gerenoveerde Elisabethzaal van de Antwerpse Dierentuin, een project waar men nog altijd erg trots op is.

Voor meer informatie:
Air.Clima
Veldkant 8
Business Park King Square
B-2550 Kontich
T: +32 (0)3 451 34 90
F: +32 (0)3 451 34 99
E: info@airclima.be
www.airclima.be