Peter Bulsing staat aan het hoofd van Bucon Industries. Hij heeft kritisch de huidige silo’s bekeken en bedacht dat het beter kon. Hij ging aan de slag. Gebaseerd op zijn jarenlange ervaring in silo’s en de wensen van grote buitenlandse opdrachtgevers, heeft hij verbeteringen doorgevoerd. Inmiddels worden deze met nieuw ontwikkelde machines geproduceerd in Leeuwarden.Bucon-kwaliteit
Wat is er dan zo bijzonder? Erik Passchier, sales director horticulture Bucon, gaat van start. “Allereerst is het profiel aangepast. De golf in het staal is dieper. Dit maakt de constructie van de silo sterker. In combinatie met deze diepere golf gebruiken we een boutset die gevormd is zoals de golf, en daardoor perfect aansluit. Hierdoor hebben de bouten een veel groter contact met de siloplaten, en kunnen grotere krachten aan.”
 
De combinatie van de boutverbinding, bout dikte M12 ipv M8 en hoge staalkwaliteit maakt het mogelijk om hogere silo’s tot 6,10 meter bouwen. En dat is prettig; er is minder kostbaar oppervlak nodig voor eenzelfde hoeveelheid wateropslag. 

Erik:”En last but not least… is onze corrosiewerende zinklaag veranderd. Minder zink, maar betere eigenschappen is de weg naar een duurzame toekomst. Wij willen zo min mogelijk zink gebruiken, omdat dat dit milieubelastend is. Wij voegen magnesium toe in het staal. Hierdoor krijgt roest geen kans. Bovendien zijn de platen lichter van gewicht, waardoor het bouwen makkelijker en sneller gaat én de transportkosten lager zijn.”

Peter Bulsing heeft gekozen voor ZM-coating, een samenstelling van zink, magnesium en aluminium Deze in 2007 ontwikkelde legering biedt roestwering en helpt om witverkleuring (witroest) te voorkomen. De coating wordt al tijdens het productieproces op de metaalcoating aangebracht. Dat gebeurt machinaal, wat zorgt voor een ideale hechting en een constante laagdikte. De hechting en laagdikte van de coating is dan gegarandeerd en daardoor geeft Bucon Industries 40 jaar garantie.Peter Bulsing is terug
Peter Bulsing heeft een persoonlijk doel met Bucon Industries. Of misschien beter: een missie. Peter:”Tuinbouwprojecten worden ook in ontwikkelingslanden gebouwd. Hier zijn we afhankelijk van lokale werknemers. Het welzijn van deze mensen moeten we met ons allen verbeteren. Dit komt ook de productiviteit ten goede en uiteindelijk onze gezamenlijke binnen- en buitenlandse opdrachtgevers.” Daarom besteed Bucon Industries een deel van de omzet aan de ontwikkeling van drinkwaterprojecten in het buitenland om minderbedeelde mensen (mogelijk toekomstige medewerkers tuinbouw) een betere toekomst te geven. 

Voor meer informatie:
Bucon Industries
www.bucon-industries.nl
tel 058 – 2100 910
Peter Bulsing
p.bulsing@pureleau.nl
tel 0653 701 077
Erik Passchier
bucotank@bucon-industries.nl
tel 0640 746 885