De laatste dag van de International Plants Expo Middle East - ook wel IPM Dubai 2017 genoemd, vond donderdag 7 december plaats in het Dubai World Trade Center. Hierbij was ook Sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum aanwezig, voorzitter van de Dubai Burgerluchtvaart. Het evenement werd gelijktijdig gehouden met de International Perishables Expo Middle East (WOP Dubai 2017). Dit evenement is hét platform voor versproducten in het Midden-Oosten. Sjeik Hamdan bin Rashid Al Maktoum is beschermheer van het evenement en daarnaast werkzaam als Minister van Financiën en Voorzitter van het stadsbestuur in Dubai. 

Bij het jaarlijkse evenement waren meer dan 300 standhouders van over de hele wereld aanwezig. De exposanten presenteerden hier een grote verscheidenheid aan natuurlijke groenproducten en -services en verse producten. Het doel is om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar versproducten in de regio. Het evenement borduurt ook voort op de groei van de tuinbouw- en bloementeeltsector in de regio met als doel om de natuurlijke biodiversiteit binnen steden te verbeteren. Tarek Sibai, voorzitter van het evenement: “We zijn blij met de succesvolle afsluiting van de 12e editie van de IPM Dubai. Het evenement heeft laten zien dat de regio een duidelijk doel heeft om een groenere gemeenschap te creëren. WOP Dubai 2017 doet hier niet voor onder - verse voeding van goede kwaliteit wordt steeds populairder. Vooral de Verenigde Arabische Emiraten is een snel groeiende markt wat betreft verse artikelen, vooral biologische producten. De wisselwerking tussen de WOP en IPM wordt ieder jaar beter en creëert een nichemarkt die een duurzamer en gezonder wil milieu wil ontwikkelen. De mogelijkheden voor volgend jaar zijn enorm en we verwachten volgend jaar een nog groter en groener evenement op te kunnen zetten."

Bezoekers konden een groot aantal verschillende planten, tuinaccessoires, services voor logistieke ondersteuning, plantenonderhoud en bloemisterijen van de lokale, regionale en internationale markt aanschouwen. Er waren deelnemers van 37 landen aanwezig en daarnaast waren er maar liefst 15 nationale paviljoens bij beide evenementen. 

Een van de hoogtepunten van het evenement waren de Europese trends op het gebied van bloemisterijen. Deze werden op een unieke manier gepresenteerd door de Duitse Bloemisten Vereniging door middel van creatieve designs met thema's als "Harmonise", "Equalise", "Energise" en "Rebel".

“Het evenement was voor Barakat een mooie kans om enkele van onze bestaande leveranciers te ontmoeten en daarnaast ook nieuwe mogelijke leveranciers te ontmoeten die hun producten hier in de Verenigde Arabische Emiraten op de markt willen brengen," vertelt Steve Rudge, Hoofd Inkoop bij de Barakat Group.

Tijdens het evenement werden ook verschillende seminars georganiseerd voor zowel IPM Dubai als WOP Dubai, vooral op het gebied van cultivatie technologieën. Een voorbeeld hiervan is de seminar 'Het Gebruik van Humusstoffen in Droge Gebieden' door Dr. Yasser Degham van Humintech in Duitsland en de seminar ‘Controle Opties van Relevante Waarden voor Optimale Plantengroei ', die gegeven werd door Herald Braungardt van Step Systems.

Harald Braungardt, General Manager bij INDEGA, de Vereniging van Duitse Tuinbouwbedrijven: “Namens alle standhouders van het Duitse paviljoen kan ik zeggen dat het weer een rijk en vruchtbaar evenement voor ons is geweest. Door onze vaste deelname aan dit evenement hebben we onze bestaande handelsrelaties versterkt en ook nieuwe mensen ontmoet. We zullen bij de volgende editie zeker weer aanwezig zijn dankzij de steun van het Duitse ministerie van Landbouw." 

De WOP en IPM 2018 Show wordt gehouden in de herfst van 2018. 

Voor meer informatie:
www.wop-dubai.com
www.ipm-dubai.net