Voor iedereen die er niet bij kon zijn of het nog een keer wil herleven: een weergave van het Flower Science Congres 2017.

Voor een goed gevulde zaal startte dagvoorzitter Sanne Boswinkel het congres Vitale Teelt: de Versnelling. Na een warm welkom door de burgemeester van Lisse, Lies Spruit, werd iedereen verrast met een filmpje over het DNA van de Bollenstreek.

De hoofdpresentatie door Hans van den Heuvel zette iedereen op scherp. De toekomst van de bollenteelt en -handel in het licht van de consumenten eis en wijzigend wereldbeeld passeerde de revue. In een serie van micro-colleges lichtten Henk Gude en Paul Lindhout toe hoe versnelling in zijn werk kan gaan. De serie werd afgesloten met het onderzoeksresultaat door Kees Stoop van EcoTulips.

Een side-kick panel van young professionals stelden de sprekers de vragen, die hoogst waarschijnlijk ook in de zaal leefden. Tot slot vatte André Hoogendijk van de KAVB de doelen voor de sector samen. Na een geanimeerde netwerkborrel en een lekkere stamppot maaltijd keerde iedereen huiswaarts met een unieke DNA van de Bollenstreek kalender onder de arm.

Bron: Flower Science