Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Universiteitsstudenten in 30-uurs hackathon in World Horti Center

In World Horti Center werken 40 studenten twee dagen en één nacht door aan tien businesscases uit de tuinbouwsector. Deze hackathon vindt plaats op donderdag 14 en vrijdag 15 december aanstaande. De hackathon is onderdeel van het Honours programma van de RSM (Rotterdam School of Management), Erasmus Universiteit. Het vormt de aftrap van een langdurige samenwerking tussen World Horti Center en de universiteiten Leiden-Delft-Erasmus.

Tijdens de 30 uur durende hackathon werken de studenten aan tien bedrijfsopdrachten uit de tuinbouwsector. Van veredeling, technische toelevering en teelt tot handel, de oplossingen die de studenten in die tijd bedenken, moeten allemaal leiden tot betere bedrijfsprestaties. Bedrijven, waaronder Rijk Zwaan, Zentoo, Eminent en Forever Plants, hebben tien probleemstellingen geformuleerd. Vertegenwoordigers leggen deze probleemstellingen op 14 december voor aan de studenten. Die gaan er twee dagen en één nacht mee aan de slag. Op 15 december presenteren de studenten hun resultaten aan de bedrijven.

Studenten
De (internationale) studenten die in World Horti Center verblijven, doorliepen voor het Honours programma ‘Lessons Learned from Sillicon Valley’ een intensief selectieproces. De studenten reizen in maart 2018 ook af naar Sillicon Valley. Daar doen zij verder onderzoek naar de samenwerking tussen Amerikaanse universiteiten en het bedrijfsleven. Deze kennis brengen zij terug naar het Westland.

Voor meer informatie:
worldhorticenter.nl
Publicatiedatum: