Het Deense Spectrum Cannabis Denmark ApS is van plan in Denemarken op 30.000m2 cannabis te gaan telen. Hiervoor wordt volgend jaar een bestaande orchideeënkwekerij in Odense omgebouwd. Spectrum Cannabis Denmark is een joint venture tussen Canopy Growth Corporation, een grote Amerikaanse leverancier, en de Europese hennepproducent Danish Cannabis.

"We hebben ons best gedaan om van Odense een veilige, stabiele omgeving te maken waarmee we wereldbedrijven aan kunnen trekken. Dat resulteert nu in de komst van de grootste en meest gerespecteerde producent van medische cannabis ter wereld naar Odense", aldus een trotse burgemeester.

Volgens de leveranciers is Denemarken ideaal voor de productie van cannabis omdat er veel ervaren telers en werknemers in het land aanwezig zijn. De regio Odense kent van oudsher veel tuinbouw en dat maakt het een interessant gebied. 

De voormalige orchideeënkwekers zullen ook in het nieuwe bedrijf gaan werken, net als in totaal zo'n 125 andere mensen. De kwekerij kan naar verwachting 60.000 patiënten voorzien van cannabis, met een productiewaarde van 500 miljoen Deense Kronen. 

Het bedrijf is nog bezig in Denemarken de licenties rond te krijgen en verwacht bovendien ook cannabisproducten uit Canada te importeren. Die worden momenteel ook al in Duitsland afgezet. Het gaat om de Spectrum-productlijn, met producten van een hoog THC-gehalte, een combinatie van THC en CBD en enkel CBD-producten. 

"We vertrouwen in het Deense Lægemiddelstyrelsen licentie-systeem en de ontwikkeling van de wetten in Denemarken. Dit alles heeft een kans opgeleverd waarmee we niet alleen banen creëren hier in Odense, maar ook de gezondheid en kwaliteit van leven van chronisch zieke Denen kunnen verbeteren", aldus de CEO van Canopy Growth.