Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe ziet de toekomst van de Spaanse aromatische-plantensector er uit?

De essentiële oliën zijn booming voor de parfumerie en cosmetica industrie en hebben momenteel een waarde van meer dan 1 mld. dollar.

Frankrijk loopt met bijna 24.000 ha. in de regio van de Provence aan kop qua productie van aromatische planten (voornamelijk lavendel en lavandin). De eisen van de consument naar meer natuurlijke en ecologische producten dwingen de industrie om aan deze vraag te voldoen wat tegelijkertijd mogelijkheden creëert voor Spaanse producenten.

In 2009 besloot een groep van Spaanse lavandintelers om een nationale vereniging van aromatisch planten op te richten, namelijk de ‘Asociación Nacional de Plantas Aromáticas (ANIPAM)’. Via deze weg probeerden de telers het belang van de groei binnen deze sector kracht bij te zetten.

Op dit moment vertegenwoordigt de vereniging meer dan 200 producenten van verschillende aromatische plantensoorten op slechts 3.000 ha. (voornamelijk lavendel en lavandin). ANIPAM gelooft dat zij binnen vier of vijf jaar zij even krachtig kan zijn als de producenten in Frankrijk waar zij bovendien te maken hebben met een schimmelprobleem.

Bron: http://www.revistaagricultura.com/aromaticas/editorial-agricola/editorial-agricola_9412_172_11731_0_1_in.html / www.agroberichtenbuitenland.nl
Publicatiedatum: