MKB-ondernemers met de ambitie om internationaal zaken te doen kunnen zich inschrijven voor de 5e editie van de MKB Export Award. De prijs is bedoeld voor ondernemers die de mogelijkheid hebben om met succes de grens over te gaan. Ook ondernemers die hun al bestaande internationale activiteiten willen uitbreiden komen in aanmerking.

Steun in de rug
De winnaar krijgt een:
  • exportcheque (tegoed voor transportkosten) t.w.v. 15.000 euro aangeboden door TNT;
  • jaarlidmaatschap van MKB-Nederland;
  • zakenpartnerscan van de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl);
  • driedaagse persoonlijke taaltraining in een taal naar keuze bij het Language Institute Regina Coeli (‘de nonnen in Vught’).
Vorige winnaar
In 2016 won Hoenderdaal Fasteners de MKB Export Award. Het bedrijf uit Veenendaal heeft de prijs gebruikt om rechtstreeks te gaan leveren aan de Zweedse markt.

De meeste huizen zijn in Zweden van hout zijn gemaakt. Daarom ziet het bedrijf in hoogwaardige bevestigingsmaterialen (vooral schroeven) goede kansen voor verdere uitbreiding. Zweden is hiervoor de springplank naar de rest van Scandinavië.

Inschrijven
Ondernemers kunnen zich tot 12 januari 2018 inschrijven voor de MKB Export Award 2017.

Op de website kunt u aangeven welke (nieuwe) markt(en) u wilt betreden, met welk product of dienst en legt u uit wat uw internationale ambities zijn.

Op grond van het profiel, de internationale plannen en de motivatie van de deelnemers selecteert een deskundige jury in maart 2018 de top 3. Na een pitchronde kiest de jury de uiteindelijke winnaar.

Meer informatie
De MKB Export Award is een initiatief van MKB-Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met Language Institute Regina Coeli.

Meer informatie vindt u op de website www.mkbexportaward.nl.

Bron: RVO.nl / www.agroberichtenbuitenland.nl