Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Expo 2020 Dubai gericht op investeringen in natuurlijk groen

Een groeiende aandacht voor het creëren van duurzame steden en gezondere leefomgevingen - een van de belangrijkste punten onder het duurzaamheidsthema van Expo 2020 Dubai - trekt miljoenen dollars aan investeringen in stedelijke landschapsarchitectuur en tuinbouw in de VAE en het Midden-Oosten. Dubai heeft bijvoorbeeld ongeveer 6 miljard AED (€1,37 mld) uitgetrokken voor de ontwikkeling van 12.000 hectare natuurlijk groen, en Abu Dhabi heeft 23 miljoen AED (€5,25 mln) geïnvesteerd in landschapsarchitectuur.

De 12e editie van IPM Dubai 2017 zal van 5 tot 7 december 2017 worden gehouden in het Dubai World Trade Center, tegelijkertijd met de WOP (World of Perishables). Het wordt opnieuw georganiseerd door de International Plants Expo Middle East (IPM Dubai), onder auspiciën van van Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, President van de Dubai Civil Aviation Authority en voorzitter van Dubai Airports.

De enige plantenbeurs in de regio groeit al jaren. Voor IPM Dubai 2016 waren er ongeveer 110 exposanten uit 24 landen en 3890 bezoekers; een stijging van 11% ten opzichte van het jaar daarvoor. Volgens stedenbouwkundigen is natuurlijke landschapsarchitectuur essentieel geworden om biodiversiteit naar steden terug te halen met parken en andere groene open ruimtes.

Oliver P. Kuhrt, CEO van beurshal Messe Essen: "Mensen worden zich ervan bewust dat hoe meer natuurlijk groen ze om zich heen hebben, hoe gezonder hun levensstijl kan zijn. Stedenbouwkundigen en ontwikkelaars van gebouwde omgevingen erkennen de waarde van investeringen om een beter leefbare stad met gezonde lucht te creëren. We zijn ervan overtuigd dat IPM Dubai 2017 meer deelnemers zal aantrekken, gezien het toenemende belang van landschapsarchitectuur bij het bouwen van duurzame steden."

Dubai, waar Expo 2020 zal worden gehouden, heeft flink in groene ruimten geïnvesteerd en er zijn bijvoorbeeld plannen voor het grootste park van 1,4 miljoen m² in DubaiLand. In de hele regio investeren grote steden en projectontwikkelaars miljarden dollars voor de aanleg van parken en groenere woongemeenschappen en commerciële districten. Door de strategische locatie van het emiraat en geavanceerde logistieke en infrastructurele voorzieningen zou het een echte ‘hub’ voor landschapsarchitectuur en tuinbouw kunnen worden.

Tijdens IPM Dubai zullen er paviljoens zijn van China, Egypte, Ethiopië, Duitsland, India, Nederland en Sri Lanka. Grote bedrijven uit Frankrijk, Ierland, Kenia, Korea en Turkije zullen de nieuwste technologieën in de sector presenteren. Ook zullen er verschillende programma's zijn, waaronder seminars over internationale trends in barbecueën en tuinbouw en de tuinbouw, productie en marketing in het Midden-Oosten.

Nieuw is een speciale ruimte voor bloemen, waar creatief directeur Manfred Hoffmann, van de Duitse bloemistenvereniging FDF, trends in Europese bloemdecoraties zal presenteren in de Europese lifestyle thema's ‘Harmonize’, ‘Equalize’, ‘Energize’ en ‘Rebel’. De speciale bloemenruimte wordt ondersteund door floranow.com, de eerste online bloemenmarktplaats van het Midden-Oosten.

Voor meer informatie:
www.ipm-dubai.net
Publicatiedatum: