De Russische luchtvaartmaatschappij UTair heeft TEK Poseidon - het Russische lid van het 1GSA-netwerk - aangesteld als cargo sales agent voor diensten vanuit haar logistieke centrum in Moskou-Vnoekovo (VKO) en haar faciliteiten in Riga (Letland) en Tasjkent (Oezbekistan).

TEK Poseidon zal zich in het bijzonder richten op de marketing van directionele capaciteit voor de vluchten van de luchtvaartmaatschappij. Het gaat met name om de B767-vluchten die zes keer per week van Vnoekovo naar Tasjkent gaan en de dagelijkse 737-vluchten naar Riga. Om UTAir te kunnen vertegenwoordigen heeft TEK Poseidon nieuwe kantoren geopend in zowel Riga als Tasjkent als aanvulling op de bestaande faciliteiten in Moskou.

TEK Poseidon ziet ook goede mogelijkheden voor diensten van VKO naar Dushanbe (Tadzjikistan) en Yerevan (Armeniƫ) naast de voorgestelde nieuwe route van VKO naar Milaan-Malpensa. De grote omvang van het UTAir-netwerk opent ook transitmogelijkheden via VKO, zoals vluchten van Tasjkent naar Riga.

Om de aantrekkingskracht van UTAir's diensten te verruimen, zal TEK Poseidon de douaneafhandeling, het transport over de weg en de lokale inklaring en uitlevering van de drie bases verzorgen. UTAir bedient in totaal 72 bestemmingen met een vloot van 65 toestellen.

TEK Poseidon-topman Alexander Tysyachnikov: "Er zijn grote mogelijkheden voor gedroogd fruit en de import van verse groenten en fruit. Voor wat de export betreft zijn er nog kansen op het gebied van apparatuur voor de olie- en gasindustrie, auto-onderdelen & reserveonderdelen en farmaceutische goederen. Het groeiende netwerk van UTAir, gecombineerd met onze eigen overslag- en RFS-capaciteiten in Moskou, maakt dat er een uitstekend interliner-potentieel is en we verwachten een goede balans te creƫren van luchtvracht in beide richtingen op alle routes."

Bron: www.aircargonews.net