Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mario Scherpenzeel, Ridder Climate Screens

"Bij Ridder kennen ze de markt en de tuinbouw"

Drie jaar geleden startte Ridder een nieuw bedrijf: Ridder Climate Screens. Mario Scherpenzeel kwam aan het roer. Er waren op het moment van opstarten al aanbieders van schermdoeken. Waarom vond Ridder dat er ruimte was voor nog een extra partij? En was er überhaupt ruimte? Mario is daar duidelijk over: ”Er was geen concurrentie tussen de huidige aanbieders. Ieder had zijn eigen producten met specifieke eigenschappen. Deze waren eigenlijk niet met elkaar te vergelijken door een teler. De vraag kwam eigenlijk vanuit de sector naar ons toe. Er moest een alternatief komen. Daar was behoefte aan.”


Mario Scherpenzeel, Ridder Climate Screens
 

Inmiddels werken tien mensen bij Ridder Climate Screens. Johan van Erven en Mario Scherpenzeel zijn bekende gezichten in de tuinbouw.

Ridder is in deze ruimte op de markt gestapt. Ridder is een gevestigde naam in de tuinbouw en daar werd op verder geborduurd. De contacten waren immers al gelegd. Het aantal gespreksonderwerpen werden uitgebreid. Het ging nu niet alleen meer over aandrijfsystemen (Ridder Drive Systems) of growing solutions (HortiMax), maar ook over scherming. Mario: ”Bij Ridder kennen ze de markt en de tuinbouw. Wij weten waar de kassenbouwer, scherminstallateur en hun klanten (telers) behoefte aan heeft. Eén van die behoeftes is snel te kunnen schakelen want de tuinbouw is een snelle markt. Om snel te kunnen schakelen en de klanten optimaal te kunnen bedienen, heeft Ridder Climate Screens er voor gekozen de meest gangbare doeken ruim op voorraad te nemen waardoor de levertijden erg kort zijn.


De doeken van Ridder Climate Screens worden getest op licht-, vochtdoorlatendheid, UV stabiliteit, krimp, brandvertraging en toxiciteit voordat ze afgeleverd worden.

Hoe gaat het nu Ridder Climate Screens?
In de afgelopen drie jaar ligt er al in 2.000 hectare kas de schermdoeken van Ridder Climate Screens. Dit zijn kassen in Nederland bij grote nieuwbouwprojecten maar ook bij renovatie kiezen steeds meer kwekers bewust voor de Ridder-kwaliteit. Naast Nederland voorzien ze steeds ook meer projecten in het buitenland van schermdoeken. Dit gaat veelal via Nederlandse installateurs, maar toch ook via de klanten van de verkoopkantoren in Frankrijk, Spanje, Noord Amerika, Mexico en China. Door de groei is de verkoop uitgebreid met Johan van Erven die, naast de verkoop binnendienst, een deel van de klanten in binnen -en buitenland onder zijn hoede neemt. Mario: ”En de trein dendert maar door. Ik verwacht dat we in afzienbare tijd de productie naar Nederland halen. Dan gaan we zelf produceren. Dat kan ook gemakkelijk. We steken nu heel veel tijd en energie in controle en sturing van de buitenlandse productie. Als we dat naar Nederland halen, biedt dat veel voordelen. Het is een kwestie van tijd.”
 Doeken worden op maat gemaakt.

Voor meer informatie:
Ridder Climate Screens
+31 85 833 8333
Mario Scherpenzeel
+31 619 661 162
info.rcs@ridder.com