Contimeta heeft een nieuwe, semiautomatische armwikkelaar ontwikkeld, waarmee flink op folie bespaard kan worden. De Cobra semiautomatische armwikkelaar werkt volgens een principe, waarbij ladingen van uiteenlopende afmetingen en gewicht probleemloos gewikkeld kunnen worden. De te wikkelen lading staat daarbij op de vloer, waardoor het gewicht van de te wikkelen goederen onbeperkt is.Een van de toepassingen, waarin het bedrijf veel ervaring heeft, is het verpakken van bloemen en planten op pallets of bij het wikkelen van Deense karren. Daarbij wordt er gewikkeld vanaf een boven de vloer vrij hangende arm, gemonteerd aan een kolom of aan een bij te leveren staander.

Met de Cobra wordt het folie voor 300% voorgerekt, waaiert het 'vlinderzacht rondom de lading en zet het zich 'als een huid' vast om de palletlading. Per pallet is vaak niet meer dan ca. 130 tot 180 gram folie nodig.Force-to-load
Per programma kan de “force-to-load” (lay-on force of aanbrengkracht), de spanning van de folie gedurende verschillende fases tijdens de wikkelcyclus worden ingesteld. Hierbij kan gekozen worden voor onafhankelijke waarden voor de voetwikkelingen, het omhoog wikkelen, met de top wikkelingen en de spanning voor het weer naar beneden wikkelen. Alle ingestelde waarden en parameters zijn beveiligd met een wachtwoord en er is een informatiemenu voor weergave van het aantal gewikkelde pallets.


Voor meer informatie:
Contimeta
Savannahweg 15
3542 AW Utrecht
T: 030 248 48 24
F: 030 241 06 33
M: 06 53 82 10 41
E: m.leenheer@contimeta.com
www.contimeta.com