Mid Ocean Brands, een toonaangevende speler in Europa op het gebied van relatiegeschenken en promotionele artikelen, verhuist van Barneveld naar Ede. Het snelgroeiende bedrijf heeft met Plantion een overeenkomst gesloten voor de huur van 1.600 m2 (twee verdiepingen) in de fraaie Kroonkantoren van Plantion. De overeenkomst gaat in op 1 juni 2018 en heeft een looptijd van ten minste vijf jaar.

Het ambitieuze Mid Ocean Brands is de afgelopen jaren snel gegroeid en was op zoek naar meer ruimte voor haar hoofdkantoor. Medio 2017 kwam het bedrijf in contact met Domicilie Makelaars en gemeente Ede over de huurmogelijkheden bij Plantion. Het bleek al snel een goede match: de Kroonkantoren op het bedrijventerrein BT A12 voldoen helemaal aan de behoefte van Mid Ocean Brands aan een ruimere, goed bereikbare en representatieve locatie in de buurt van Barneveld.Berekend op groei
Van de drie kantoorlagen huurt Mid Ocean Brands de bovenste twee met een totaal vloeroppervlak van 1.600 m2. In eerste instantie worden hier de tachtig medewerkers van het hoofdkantoor ondergebracht, maar de ruimte is ook berekend op verdere groei. Met het oog op de toekomst heeft Mid Ocean Brands ook een optie genomen op het huren van de eerste verdieping (1.250 m2). Het gebouw is nu nog casco; de komende maanden brengt Plantion de benodigde installaties aan en wordt de ruimte ingemeten.

‘Uit jasje gegroeid’

Stephen Gibson, MD/COO Mid Ocean Brands, is enthousiast over de toekomstige locatie van zijn bedrijf: “De onderneming kent haar oorsprong in Barneveld, maar we zijn daar uit ons jasje gegroeid. Ook met het oog op onze ambities is een nieuwe en meer aansprekende locatie een must. Dat we deze op korte afstand hebben gevonden, maakt het extra mooi. Net als voor de relaties van Plantion geldt ook voor onze medewerkers en klanten dat Ede dichterbij is dan je denkt.”

‘Goed voor uitstraling’
Peter Bakker, algemeen directeur Plantion: “De komst van Mid Ocean Brands naar de Kroonkantoren zorgt voor meer bedrijvigheid en draagt bij aan de uitstraling van ons totale complex. Daar waar Plantion een voorbeeldfunctie vervult op het gebied van energieverbruik, loopt Mid Ocean in haar branche voorop op het gebied van product- en social compliance. Het voelt goed een organisatie te verwelkomen die eenzelfde belang hecht aan maatschappelijke waarden. We zijn ook blij dat we een groot en ambitieus bedrijf voor deze regio hebben kunnen behouden.”

Mid Ocean Brands
Met meer dan vijftig jaar ervaring is Mid Ocean Brands een leidende speler in de internationale markt van promotionele artikelen. Met een productrange van ruim tienduizend artikelen en een jaaromzet van 100 miljoen euro is Mid Ocean Brands een van de grootste importeurs en leveranciers van promotionele producten, textiel en volledig gepersonaliseerde geschenken in Europa. Het bedrijf beschikt over een eigen state-of-the-art drukkerij in Polen waar alle producten van een logo worden voorzien en acht lokale verkoopkantoren verspreid over Europa. Per 1 juli 2018 verhuist Mid Ocean Brands met haar hoofdkantoor van Barneveld naar het gebouw van Plantion op het bedrijventerrein BT A12 in Ede. Meer informatie: www.midoceanbrands.com

Plantion
Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 155 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Een uitgebreid assortiment bloemen en planten is ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar: www.dm.plantion.nl. Plantion investeert in een CO 2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Over 2016 realiseerde Plantion een omzet van 99,5 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.