Bakker.com schenkt via het project Bulbs4Kids van stichting iBulb 120.000 bloembollen aan scholen in Duitsland en Engeland. 100 Duitse en 100 Engelse basisschoolklassen ontvangen een pakket met daarin 600 bloembollen, waardoor de leerlingen op een leuke manier bezig kunnen zijn met de natuur.

Paul Geraeds, CEO van Bakker.com, vertelt over het belang van dit project. ‘Wij vinden het belangrijk dat kinderen al op vroege leeftijd leren over groen en de natuur. Met de Bulbs4Kids pakketten kunnen zij in hun schooltuin bloembollen planten, het groeiproces volgen en in de lente het eindresultaat van hun werk bewonderen.’

Bakker.com heeft gekozen voor een samenstelling van 200 tulpen, 100 krokussen, 200 narcissen en 100 blauwe druifjes in de doos, zodat de kinderen leren over de diversiteit van bloembollen. In de pakketten wordt vanuit iBulb ook lesmateriaal en tuingereedschap toegevoegd zodat het de scholen zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt.

Behalve Duitse en Engelse basisscholen voorziet Bulbs4Kids in samenwerking met andere partijen ook Nederlandse en Canadese basisscholen van bloembollenpakketten. Zo worden er bijna anderhalf miljoen bloembollen in schooltuinen geplant. Alle pakketten worden nog voor de herfstvakantie in de betreffende landen afgeleverd.

Voor meer informatie:
www.bakker.com