Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ferdinando Crespi, Myplant & Garden:

"Italiaanse bloemen- en plantensector leeft weer op"

Na jaren van stilstand en een gebrek aan een waardige vertegenwoordiging lijkt de Italiaanse bloemen- en plantensector eindelijk weer een boost te krijgen. Drie jaar geleden organiseerde Myplant & Garden voor het eerst een beurs om de groene sector in Italië te promoten en sindsdien is de beurs steeds groter geworden en groeit ook de internationale aandacht. "De Italiaanse bloemen- en plantensector leeft weer op", zegt Ferdinando Crespi van Myplant & Garden.

In 2018 vindt de vierde editie van de beurs plaats van 21-23 februari in de Polo Rho Fiera di Milano in Milaan. Voor deze expositie is een derde hal toegevoegd, waardoor de totale expositieruimte maar liefst 45.000 m2 groot is. 


De expositieruimte van de vorige editie van de beurs.

Vertegenwoordigen van de gehele groene sector
De beurs brengt voor het eerst in 15 jaar een tuinbouwbeurs naar Milaan. De organisatoren willen dan ook graag het enige en complete referentiepunt voor de sector worden. Om dit te bereiken, presenteren en promoten ze de gehele groene sector door middel van acht speerpunten: kwekerijen, bloemen, decoratie, tuinarchitectuur, machines, diensten, tuinzorg en potten. 


Links: Valeria Randazzo, expositie manager bij Myplant & Garden, rechtsboven: een bloemendecoratie show en linksonder: een seminar. 

Populariteit
De eerste editie werd in 2015 gehouden en de beurs wint steeds meer aan populariteit. Dit wordt ook bevestigd door de cijfers. Tijdens de editie van dit jaar, die in februari plaatsvond, waren er 567 exposanten aanwezig, een groei van 30% ten opzichte van de editie van 2016 en een groei van maar liefst 70% ten opzichte van de eerste editie in 2015. Daarnaast faciliteerde de beurs ook 110 officiële, internationale kopers delegaties en organiseerde het 40 uitverkochte bijeenkomsten, seminars en presentaties. Toenemende internationale interesse
Ook internationaal groeit de aandacht. Tijdens de editie van 2017 kwam 21% van de exposanten (een groei van 3% ten opzichte van 2016) en 12% van de 13.000 bezoekers uit het buitenland. In 2018 wil de organisatie de rol van Italiaanse ontmoetingsplek voor de internationale groene sector bevestigen door nog meer mogelijkheden te bieden om te netwerken en nog meer bijeenkomsten en zakelijke mogelijkheden te creëren.


Stand van de Gasa Group.

Voornaamste doelen voor 2018
De voornaamste doelen voor 2018 editie zijn echter om de innovaties binnen de sector te presenteren, producten en diensten te promoten, contact tussen bedrijven te faciliteren, mogelijkheden voor economische ontwikkeling te stimuleren en Italiaanse producten aan de rest van de wereld te presenteren. 


Video van Myplant & Garden 2017.

Toename exposanten
Bij de komende editie verwacht de organisatie nog weer meer exposanten te mogen verwelkomen. We hopen de 600 voorbij te gaan", zegt Crespi. Dit maakt een grotere ruimte noodzakelijk. "Tijdens de vorige editie moesten we enkele aanvragen teleurstellen, omdat we geen ruimte meer hadden." Dit jaar voegen ze een derde hal van 15.000 m2 toe aan de bestaande ruimte, waardoor de totale expositieruimte 45.000 m2 groot zal zijn.

Voor meer informatie:
Myplant & Garden
Tel. (+39) 02 6889080
Fax (+39) 02 60737218
info@myplantgarden.com
www.myplantgarden.com

Publicatiedatum: