Tholen - Heel veel mensen direct bij de opening van de beurs gisteren in Aalsmeer en goeie zin alom. Misschien nog meer dan vorig jaar pakt men uit met nieuwe producten en toegevoegde waarde, een nominatie of prijs voor het een of ander, een nieuw logo, een nieuwe naam, etc., alles om zich maar even in de kijker te spelen. Of om te laten zien hoe goed het gaat - de hele sierteeltmarkt zit immers in de lift, wat over de hele linie resulteert in meer centen.

Dat is ook terug te zien aan het aantal bezoekers. Ook als er vandaag en morgen niemand meer komt, is het druk geweest. Maar dat is niet aan het gebeuren en de ongeveer 700 standhouders - in overgrote meerderheid kwekers, maar ook van het veredelingsvak en ook steeds meer bedrijven uit het segment toegevoegde waarde - zullen allicht overwegen volgend jaar een mannetje extra mee te sturen. Bovendien hoor je in ieder pad wel iemand Frans, Duits, Russisch of iets anders praten, wat het geheel ook een meer internationaal karakter geeft.

Later op deze plaats een uitgebreide fotoreportage: hieronder een (hele korte) impressie:


Henk, Edwin en Jan van JBB, tot voor de beurs nog JBB Pack


Van der Velde Waterplanten won bij de Glazen Tulp de 1e prijs met het concept Amazingworld, met de Veggie World (edible plants), Water World (waterplants), Desert World (succulents), Swamp World (carnivorous plants).


Bas Duivenvoorden en John van Dongen, Duif International


Walter Gunneweg, Pieter Eijgenraam en Ruud de Jong van KP Holland hebben hun lieftallige collega Nikita Lagerwerf van Miniplanten hoog zitten.


Everard de Bruin, Gerard van Doesburg en Ted Verbraeken van De Bruin Plantpot, met iedere beurs wel weer een nieuwtje. Dit maal is dat de Linge ompot, een pot waarmeer op handige wijze - à la de Waterwick - middels een staafje door de pot door de plant water wordt opgezogen.
Niels de Groot en Petri Brekoo van Plantenkwekerij de Groot, die een leuke samenwerking zijn aangegaan met Bloomin Card: een vaas en kaart in één.