Alleen kom je ver, samen kom je verder. Dat is de lijfspreuk van Paletti Growers, een samenwerkingsverband van ruim twintig siertelers in de Euregio Rijn-Maas. Om ook andere Nederlandse en Duitse telers te laten kennismaken met de meerwaarde van samenwerking - bijvoorbeeld op het gebied van kennisuitwisseling, logistiek, IT en beursdeelname - wordt op woensdag 29 november een ‘Paletti-promomiddag’ georganiseerd. Deze vindt plaats bij Gipmans Planten in Venlo.

Paletti Growers is een samenwerkingsverband van ruim twintig sierteeltbedrijven - zowel snijbloemen- als potplantenbedrijven - in de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg en de aangrenzende Duitse regio Nordrhein-Westfalen. Doel van de coöperatie, die in 2011 werd opgezet, is om de sierteelt en het ondernemerschap in de regio te versterken. De samenwerking op het vlak van kennisuitwisseling, logistiek, IT en beursdeelname heeft een belangrijke meerwaarde voor de aangesloten ondernemers, qua kosten en wat betreft inkomsten.

Promomiddag bij Gipmans
Paletti Growers wil haar ‘palet’ aan sierteeltbedrijven graag uitbreiden, zowel aan Nederlandse als aan Duitse zijde van de grens. Daarom wordt op woensdag 29 november een ‘Paletti-promomiddag’ georganiseerd bij Gipmans Planten in Venlo. Eric Gipmans zal een rondleiding geven over de tuinkruidenafdeling Especia van het bedrijf. Daarnaast zal hij een inspirerend verhaal houden over het opbouwen van het netwerk dat nodig is voor de verkoop van Especia-tuinkruiden en over de logistieke uitdaging en die dit vergt.

Aansluitend volgt een presentatie van Paletti Growers over de voordelen van het samenwerken binnen een coöperatie en over de kansen die Paletti biedt voor (nieuwe) leden.

Programma
  • 14.30-15.00 uur: Inloop en ontvangst door Huub Custers, voorzitter Paletti Growers.
  • 15.00-16.45 uur: Rondgang en presentatie door Eric Gipmans, directeur Gipmans Planten.
  • Pauze
  • 16.55-17.30 uur: Presentatie Paletti Growers door Eric Brouwers (NL) en Thomas Viehweg(D).
  • 17.30-18.30 uur: Afsluiting met een hapje en een drankje.
Locatie
Geïnteresseerde Nederlandse en Duitse telers zijn van harte welkom op woensdag 29 november vanaf 14.30 uur bij Gipmans Planten, Bultenvenweg 30, 5916 RW Venlo. De toegang is gratis, aanmelden kan door hier te klikken