In de toeristische trekpleister VinPearl Land in Nha Trang, Vietnam, is onlangs een mooi en bijzonder kasproject afgerond door het Franse bedrijf MTECHBUILD, een bedrijf gespecialiseerd in ongewone structuren en architectonische hoogstandjes. 


 
De bouw van de zes koepels in een van de meest unieke botanische parken in Vietnam ving aan in december vorig jaar en werd in juli van dit jaar voltooid. Vijf van deze koepels hebben een diameter van 36m, de middelste heeft een diameter van 51m. Binnen zijn er planten en bloemen te bezichtigen die alle continenten op aarde vertegenwoordigen.

Er waren diverse uitdagingen, waaronder het in recordtijd optrekken van de zes monumentale metalen structuren, maar ook de enorme afstand van 10.000 km tussen de productielocatie in Frankrijk en de bouwplaats in Vietnam mag daartoe gerekend worden. Er was dan ook een uiterst nauwkeurig productieplan nodig.Tegelijkertijd zorgde Novavert in Duitsland voor alle zonweringssystemen die perfect in de metalen structuur moesten passen om in de koepels de planten te beschermen en het klimaat te regelen. Novavert verzorgde een op maat gemaakt HS² zonweringssysteem voor de unieke vorm van de glazen kassen.

Voor de zonwering werd als materiaal het acrylscherm met aluminium banden HS 885 gebruikt, een scherm dat al meer dan 28 jaar op de markt is en geleverd wordt met 10 jaar garantie voor wat betreft UV-bestendigheid. 
Hieronder wat cijfers met betrekking tot het project:
  • 12.000m² glas totaal, voor alle 6 koepels
  • 61 containers met goederen, die vanuit Europa naar Vietnam werden verzonden
  • 2551 profielen voor de zonwering, bij elkaar 6,5 ton aluminium
  • 3258 op maat gemaakte schermen; 3200 trapeziumvormig en 58 driehoekig; in totaal 3.4 ton.
Neem voor meer informatie contact op met:

MTECH BUILD SAS
Mr. Franck Champain
Tel. (+33) 251 561040
contact@mtechbuild.fr
www.mtechbuild.fr

NOVAVERT GmbH & Co. KG
Mr. Niclas Heescher
Tel. (+49) 2571 588890
info@novavert.com
www.novavert.com