Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Poinsettia Trials Beekenkamp, 8 en 9, 15 en 16 november

Twinkels, twinkels, superstars!

Op 8, 9, 15 en 16 november opent Beekenkamp 's middags haar deuren om het volledige assortiment poinsettia’s te tonen. Tijdens de Poinsettia Trials tonen zij ruim 30 bestaande rassen van eigen breeding en de veredeling van derden.



Ook de nieuw geteste rassen zullen tijdens de Poinsettia Trials worden getoond. Beekenkamp is al jaren veredelaar en vermeerderaar van Poinsettia’s. Tijdens deze 4 middagen in week 45 en 46 zijn alle rassen te bekijken en te vergelijken. De medewerkers zijn aanwezig om een ieder te informeren over de kwaliteiten en de mogelijkheden van iedere plant. “Een ideaal moment om de klant en de klant van de klant mee te nemen in de wereld van Poinsettia’s. Ruim 80% van het assortiment is rood – in alle verschillende varianten. We focussen tijdens de trials daarom ook op de potmaat” Dat vertelt Sirekit Mol, marketing manager bij Beekenkamp.



In de spotlight staan de superstars die hun plaats in de markt aan het veroveren zijn. De Astro bijvoorbeeld. “Dit is, zou je kunnen zeggen, de ‘run of the mill’: hij groeit snel, is makkelijk te kweken, geeft een volle plant en heeft een mooie V-vorm. Dat laatste is iets waar kwekers sterk op letten, omdat een V-shape ook betekent: makkelijk te hoezen. De plant wordt voornamelijk in 10,5 cm of grotere potten geteeld bij onze klanten.” De overige 20% wordt gevuld met anders gekleurde poinsettia’s.



Daarnaast voeren zij de Princettia’s. Een compleet andere genetica die in veel verschillende kleuren voor handen is. Het grote voordeel van de Princettia lijn is dat deze al in de herfst kan worden gebruikt. Tijdens milde temperaturen zelfs buiten.

De trials vinden plaats bij Beekenkamp Breeding (Korte Kruisweg 163, Maasdijk).

Voor meer informatie:
Beekenkamp Plants
Korte Kruisweg 141
2676 BS Maasdijk
info@beekenkamp.nl
www.beekenkamp.nl
Publicatiedatum: