Op woensdag 25 oktober bezochten 10 kinderen inclusief 2 begeleiders van de Anne Frankschool uit Bleiswijk de Anthuriumkwekerij Stolk Brothers. Dit bezoek vond plaats in het kader van het First Lego League project. Lego League is een wedstrijd waar een groep kinderen tussen de 9 en 14 jaar een aantal opdrachten uitvoert die te maken hebben met techniek. Dit jaar is het thema Hydro Dynamics. Het bezoek bij Stolk Brothers was dan ook gericht op alle watersystemen op en rond het bedrijf.


Lees hier meer over First Lego League.

Het Lego League team van de Anne Frankschool benaderde LTO Glaskracht Nederland begin oktober voor meer informatie over waterzuivering in de glastuinbouw. Omdat je natuurlijk pas echt weet hoe het er in een kas aan toe gaat, als je er bent geweest, besloten Pieter Stolk (Stolk Brothers) en Daan van Empel (LTO Glaskracht Nederland) de kinderen uit te nodigen voor een bezoek aan de kwekerij.Goed voorbereid en voorzien van blocnote en pen melden de kinderen zich woensdagmorgen bij de ingang van de Anthuriumkwekerij in Bergschenhoek. Na een korte introductie snel de kas in, om op basis van de uitleg van Pieter alles te weten te komen over het watersysteem in en rond de kas. Al snel werd duidelijk dat we te maken hadden met een gemotiveerd projectteam die van de hoed en de rand wilde weten. Veel vragen werden gesteld en ook andere onderwerpen, zoals de biologische gewasbescherming en energievoorziening, werden aangekaart.

Na nog een uitgebreide vragenronde en een persoonlijke kennismaking met de favoriete biologische bestrijders van Pieter, sprong de groep voorzien van een anthurium voor in de klas op de fiets terug naar school.

bron: LTO Glaskracht Nederland