Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS investeert 41 miljoen in onderzoek speciale gewassen

Het Nationaal Instituut voor Voedsel en Landbouw (NIFA) van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw meldt dat er in 2018 41 miljoen dollar geïnvesteerd wordt in onderzoek naar de productiviteit, veiligheid en innovatie van speciale gewassen.
 
Het gaat om fruit en groenten, noten, gedroogd fruit en tuinbouw- en kwekerijgewassen, waaronder ook de bloementeelt.

"Om concurrerend te zijn op een wereldmarkt moeten Amerikaanse telers van speciale gewassen gebruik maken van moderne technologieën en precieze methodieken," aldus NIFA-directeur Sonny Ramaswamy. "Deze investering ondersteunt grootschalige projecten die zullen leiden tot meer kennis. Deze kennis zal zorgen voor efficiëntere en effectievere productie-, verwerkings- en distributiemethodes, en lange termijn-oplossingen bieden voor knelpunten in de speciale gewassenbranche."

Het geld wordt geïnvesteerd in geïntegreerde onderzoeksactiviteiten en transdisciplinaire benaderingen. Het SCRI-programma zal prioriteit geven aan projecten die in meerdere staten, meerdere sectoren of meerdere disciplines tegelijk spelen. De projecten zullen ook duidelijk gedefinieerde mechanismen bevatten waarmee de resultaten kunnen worden doorgegeven aan de producent en het publiek. De vijf focusgebieden voor de SCRI-projecten zijn onder meer: onderzoek naar fokmethodes, ongedierte- en ziektebestrijding, productie-efficiëntie, innovaties & technologie en voedselveiligheid.
 
Het NIFA zal in 2018 circa 48 miljoen dollar (41 miljoen euro) verdelen over de diverse onderzoeken naar speciale gewassen. Het NIFA heeft tot op heden meer dan 400 miljoen dollar (342 miljoen euro) geïnvesteerd via het SCRI-programma.
Het beschikbare bedrag voor financiering bedraagt 48 miljoen dollar. De sluitingsdatum van de aanvraag is 8 december 2017.

Bron:nifa.usda.gov
Publicatiedatum: