Met het zetten van de handtekeningen door het bestuur bestaande uit Jan Venema, Jaap Wezelenburg en Milan Korver is de Studieclub Regio Boskoop afgelopen woensdag officieel overgedragen aan de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop(SBGB).

Het bestuur vormde na de samenvoeging van de diverse organisaties sinds 2014 een "slapend bestuur" dat alleen nog de financiƫle zaken van de studieclub op orde hield. De activiteiten van de studieclub waren vanaf die tijd al ondergebracht bij de SBGB.

Met de overdracht is naar eigen zeggen een mooie efficiƫntie slag gemaakt binnen de boomkwekerijsector regio Boskoop. Het gereserveerde kapitaal vanuit de studieclub is hiermee ook overgegaan naar de SBGB, maar wel uitdrukkelijk gelabeld aan twee sectorale doelen: Open Kwekerijdag Greenport Boskoop en educatie en onderwijs voor jongeren binnen de regio Boskoop.


Ondertekening van de overdrachtsakte. Staand van links naar rechts: Jaap Wezelenburg, Jan Venema, Kees Vermeulen en Henk van der Smit. Zittend van links naar rechts: Milan Korver en Michiel Gerritsen

Studieclub Regio Boskoop
IN 1979 is de Studieclub Regio Boskoop ontstaan door de samenvoeging van diverse brancheorganisaties uit die tijd. Met activiteiten als winteravonden, zomertuinavonden en diverse excursies over de hele wereld heeft de studieclub met voorzitters als Theo Stolwijk, Jos van lint en Helma van der Louw een steentje bijgedragen aan de ontwikkelingen binnen de boomkwekerijsector. Zij hebben op geheel vrijwillige basis en met veel vrijwilligers om hen heen, gezorgd voor een stevige basis van de studieclub.


bron: VanderLouw communicatie & organisatie