Tholen - In oktober 2014 ging Flowerbook online, een app waarmee het complete bloemenassortiment terug te vinden is. Bloemisten, stylisten of wie dan ook kunnen hiermee precies zien welke bloemsoort op welk moment waar verkrijgbaar is. Nu drie jaar later is de groei er nog altijd niet uit, vertelt medeoprichter van Flowerbook Robin Hesselberth.De app is immers nooit af en een zo volledig en correct mogelijk overzicht te hebben blijft een uitdaging. “We werken samen met veredelaars, kwekers, exporteurs en bloemisten om de database zo volledig mogelijk te krijgen. Daarnaast staan wij open voor samenwerkingen met alle verschillende partijen in de keten, die ons hierbij kunnen helpen.”

7000
In de app zijn ongeveer 7000 producten opgenomen, die gesorteerd zijn op groepen en subgroepen. Ieder product heeft een eigen pagina, waarop een hd foto, beschikbaarheid, verzorgingstips (geleverd door Chrysal) en de verkooppunten staan aangegeven.Color picker
Gebruikers kunnen op verschillende manieren zoeken: via een gebruikelijke zoekbalk, maar ook in de ‘beschikbaarheidskalender’. “Handig voor als je al precies weet wat je hebben wilt, maar niet weet of het beschikbaar is. Maar wanneer je dat niet weet – en dat is meestal zo, als je zoekt naar een ideale match bij het interieur, kostuum of wat dan ook – is er ook een ‘color picker’. Met deze nieuwe, onlangs geïmplementeerde feature moet je een foto maken van, zeg, een jurk, waarbij de app dan een bloemetje zoekt die daar perfect bij matcht.”

Breder assortiment
Het aantal producten breidt steeds meer uit, vermoedelijk vooral omdat kwekers zich steeds meer proberen te onderscheiden met nieuwe soorten en variëteiten. Dat maakt het bijhouden van de database er niet makkelijker op. Toch heeft Flowerbook de ambitie zo volledig mogelijk te zijn: “Sterker nog, Flowerbook moet de standaard zijn. En als we dat zijn, als iedere bloemist het meest volledige en meest up to date overzicht altijd op zak heeft, dan heeft hij ook geen folders, aanbodlijsten meer nodig. En dat is weer een leuke duurzaamheidsbesparing.”

Lancering website
Tot slot kunnen gebruikers van de app over nieuwe variëteiten geïnformeerd worden middels meldingen, social media en mails. Bovendien is een chat functie ingebouwd, waarbij direct kwekers benaderd kunnen worden, en is een ‘webapp’ in de maak, waarop ook een ‘floral newsfeed’ zal verschijnen. De webpagina hoopt Flowerbook eind deze maand te lanceren.

De app is hier (Android of Apple/iOS) te downloaden.

Voor meer informatie:
Flowerbook
Robin Hesselberth
E: robin@flowerbookapp.com
www.flowerbookapp.com
Social media: Facebook en Instagram