Vorige week heeft Royal FloraHolland nog een prijs gewonnen, nadat de Digital Transformers Award naar Gerhard van der Bijl was gegaan. Royal FloraHolland is tweede geworden bij de SAP Quality Awards, andermaal een teken dat Royal FloraHolland erkenning krijgt op het gebied van digitalisering.

Achter winnaar APG legde Royal FloraHolland beslag op de tweede plaats in de categorie Innovation, als waardering voor haar Best In Finance-programma dat startte in het najaar van 2016.De SAP Quality Awards worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven met succesvolle SAP implementaties die leiden tot een kwaliteitsverbetering van processen binnen de onderneming. In 2017 waren er 150 projecten genomineerd van onder andere Post NL, Avebe, Boskalis, Saxion Hogescholen, APG, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Delta Energy.

De longlijst van 150 projecten is door een jury teruggebracht naar een shortlist van 18 projecten verdeeld over 3 categorieën (innovation, business transformation en fast delivery). De jury was vooral onder de indruk van de snelheid van implementeren. Binnen een jaar heeft Royal FloraHolland SAP modules (Simple Finance, Ariba, Member Loan en BPC) live gebracht. Deze snelheid is bij implementaties ongekend.

“De jury was zeer onder de indruk van de projectaanpak waarin is gekozen voor uitsluitend de implementatie van de standaardoplossing en geen maatwerk toe te staan. Het werken vanuit talent van medewerkers, processen design vanuit de processenkwekerij, keuzes baseren op data en bij de standaard software te blijven, zijn de succesfactoren van het project geweest”, legt Wilco van de Wijnboom, manager Accounting & Reporting van Royal FloraHolland uit. “In het project is ervoor gekozen om eerste de basisfunctionaliteiten neer te zetten en daarna door middel van sprints optimalisaties op onderdelen te doen.”

De komende maanden zal Royal FloraHolland Ariba verder uitrollen, onder meer door de implementatie van creditmanagement en optimalisaties aan de facturatiestraat. Finance is hiermee klaar voor de toekomst, overige bedrijfsonderdelen te ondersteunen en heeft in 2017 grote stappen gezet om haar doelstelling bij de top 10 in Nederland te behoren op het gebied van Finance.

bron: Royal FloraHolland