De 9e editie van het Westland Event vindt plaats op woensdag 6 december 2017 bij Royal Flora Holland in Naaldwijk. Dit jaar is het thema: “Internationale kansen en samenwerking”.

Door klimaatverandering, bevolkingsgroei, verstedelijking en schaarste van grondstoffen wereldwijd, onderkennen we steeds meer het belang van voldoende schoon water, veilig voedsel en duurzame energie. De glastuinbouwsector is bij uitstek de sector die antwoord kan bieden op deze wereldvraagstukken. De manier waarop is echter van groot belang. Welke internationale kansen ontstaan er voor de glastuinbouw? Hoe kunnen we dit als cluster gezamenlijk oppakken en onze kansen vergroten? Tijdens het Westland Event zoeken we hierop antwoorden.Programma
Het Westland Event vindt plaats tussen 15.00 uur en 21.30 uur. Om 15.30 uur start het programma. Dagvoorzitter deze keer is Annemarie van Gaal. Annemarie van Gaal is een bekende Nederlandse zakenvrouw die uiterst succesvol was in Rusland. Met haar wereldwijde werkervaring en haar out-of-the-box denken is zij een inspirerende dagvoorzitter.

Sprekers tijdens deze editie van het Westland Event zijn o.a. Ernst van den Ende, algemeen directeur Plant Science Group Wur. Vanuit zijn ervaring bij Wageningen University & Research weet Ernst van den Ende als geen ander wat het belang is van goede internationale samenwerking en het internationaal delen van kennis. Marco van Leeuwen, Managing Director Rijk Zwaan, geeft zijn visie op internationaliseren en hoe het bedrijfsleven daarin zou kunnen samenwerken om haar internationale kansen te vergroten.

Michiel Muller is een specialist in ondernemerschap, innovatie, daadkracht en het openbreken van markten. Als oprichter van o.a. Tango en Picnic, heeft hij een inspirerend verhaal over succesvol (internationaal) ondernemen en samenwerking.

Verder delen 2 ondernemers uit de regio, Wouter Kuiper (Kubo B.V.) en Richard ter Laak (Ter Laak Orchids) hun ervaringen over projecten in het buitenland. Ook geven we jong talent en studenten podium om te laten zien dat juist zij van groot belang zijn voor internationaal succes in de toekomst.
Als afsluitende spreker belicht Frank Garten de samenwerking met andere culturen.

Aanmelden
Aanmelden is nu nog niet mogelijk. Noteer wel alvast de datum, 6 december 2017, om deze editie niet te hoeven missen. Vanaf eind oktober kunt u zich via de website van gemeente Westland aanmelden. U wordt hierover geïnformeerd.

Het Westland Event 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Rabobank Westland en Rijk Zwaan.