Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe 'spookorchidee' ontdekt op Java

Het Indonesische Instituut van Wetenschappen (LIPI) van de Plant Conservation Agency (BKT) in Pasuran, Java heeft maandag bekend gemaakt dat ze een nieuwe orchideeënsoort hebben ontdekt. Een verslag over de nieuwe soort, die de ontdekkers Gastrodia bamboe gedoopt hebben, is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Phytotaxa.

De publicatie is geschreven door wetenschapper Destario Metusala in samenwerking met Jatna Supriatna, plantonderzoeker bij de universiteit van Indonesië (IU) 

Destario vertelt dat de Gastrodia bamboe onderdeel uitmaakt van de groep orchideeën die ook wel 'spookorchideeën' worden genoemd. Hij en andere onderzoekers hebben de nieuwe orchidee Gastrodia bamboe genoemd om te verwijzen naar het habitat van de plant. 

Daarnaast geeft Destario aan dat de nieuwe soort alleen op Java te vinden is, vooral in West Java en Mount Merapi in Yogyakarta. Echter wordt ervoor gevreesd dat de populatie van de orchidee snel afneemt, omdat het gebied waarin de plant groeit steeds verder wordt verwoest. 

Lees meer op The Jakarta Post (Aman Rochman)
Publicatiedatum: