De organisatie van de Fresh Market Conference 2017 kan zich in de handjes knijpen, want niet alleen vond afgelopen week de 10de editie van het evenement plaats, ook waren er meer deelnemers dan ooit tevoren. Dit jaar waren eveneens voor het eerst bloemen- en plantenbedrijven welkom. Op de dag, georganiseerd op 21 september in het Mazurkas Hotel in Ożarów Mazowiecki in Warschau, waren onze collega's van FreshPlaza.com aanwezig voor verslag.

Klik hier voor een fotoreportage.De Fresh Market conferentie heeft het afgelopen decennium de groenten en fruitindustrie bij elkaar gebracht. Hoewel bloemen en planten in het grotere retailgeweld een relatief kleine productgroep vormen, heeft de organisatie er nu toch voor gekozen deze ook deel van de bijeenkomst te maken. Dit op verzoek van deelnemers op voorgaande edities, "een verzoek dat we steeds vaker hoorden. Bovendien is de inkoper van groeten vaak ook verantwoordelijk voor de inkoop van bloemen", weet Fresh Market's Project Manager Urszula Sałajczyk.


Enkel van de bezoekers op gebied van sierteelt-gebied: Leon de Mooij van Flower Trade Consult BV, Kees Bakker van Mondo Verde, Wouter Konijn van Aardse Orchideeien en Herold Dongelmans van Koppert.


Van oorsprong een binnenlandse aangelegenheid, groeide de conferentie al gauw uit tot een internationaal gebeuren met standhouders en bezoekers uit heel Europa.


Tomasz Domanski in de stand van Koppert Polska.

Wilt u in contact komen met de de grote retailpartijen, dan moet u daar volgend jaar eens een lichtje op gaan steken. Deze zijn er namelijk allemaal vertegenwoordigd.


En zo gaat het er toe, een speed-date met een inkoperEmile Dings van Chrysal International en Grazyna Lipiak van Victus. Chrysal was een van de bedrijven met een nominatie voor de Fresh Market Award 2017. Deze werd echter in de wacht gesleept door het Poolse bedrijf Dilbor voor diens verpakte goji bessen.

Voor meer informatie over de Fresh Market www.freshmarket.eu.

Klik hier voor een fotoreportage.