Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handhavers bijgespijkerd over zuiveringsplicht

Niet alleen telers moeten aan de slag om op tijd klaar te zijn voor de zuiveringsplicht die per 1 januari 2018 in gaat. Ook de toezichthouders, vergunningverleners en beleidsmedewerkers moeten beschikken over de juiste kennis.

Om die reden organiseren de partijen in het Platform Duurzame Glastuinbouw (de ministeries Infrastructuur & Milieu en Economische Zaken, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, de Unie van Waterschappen, Natuur & Milieu en LTO Glaskracht Nederland) met Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw op woensdag 4 oktober, voorafgaand aan het WaterEvent op donderdag 5 oktober, een informatiebijeenkomst voor vergunningverleners, handhavers en beleidsmedewerkers van waterschappen, gemeenten en omgevingsdiensten.Bijeenkomst
Tijdens deze bijeenkomst worden de aanwezigen bijgepraat over de wetgeving rond de zuiveringsplicht en kunnen ze ervaringen uitwisselen. Op het programma staat onder andere het protocol nul-lozing en individueel, collectief, en mobiel zuiveren. Naast een aantal presentaties tijdens het ochtenddeel, is er tijdens het middagdeel gelegenheid om met toeleveranciers (o.a. van door de BZG goedgekeurde zuiveringsapparatuur) in gesprek te gaan en hun apparatuur te bekijken.

Handhavingsprotocol
Er wordt momenteel gewerkt aan een handhavingsprotocol om ervoor te zorgen dat handhaving op een eenduidige manier gebeurt. Dit protocol wordt naar verwachting eind 2017 / begin 2018 vastgesteld en zal dan ook beschikbaar komen voor telers.

Bron: Glastuinbouw Waterproof (Petra Eekhoff)
Publicatiedatum: