Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"CO2-voorziening gezamenlijke verantwoordelijkheid met overheid"

Afgelopen zomer liep de CO2-voorziening door OCAP sterk terug als gevolg van een calamiteit bij de grootste CO2-bron, de Shell raffinaderij in Pernis. Naar aanleiding van de calamiteit stelden het CDA en de VVD Kamervragen aan de minister van EZ. Een update.

Onlangs werden de vragen beantwoord. Daarin komt naar voren dat de overheid in het kader van de energietransitie van de glastuinbouw bekijkt of en hoe de CO2-levering aan de glastuinbouw is uit te breiden.

Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van overheid en bedrijfsleven. LTO Glaskracht Nederland leest in de beantwoording een bevestiging van deze gezamenlijke inzet. Er zijn volop besprekingen over de diverse mogelijkheden.

De beeldvorming in de pers, dat de overheid niet bijspringt omdat OCAP een private organisatie is, is dan ook onjuist. Dit betreft alleen de vraag of de overheid een rol ziet bij calamiteiten en de gevolgen daarvan zoals bij Shell.

In een uitgebreide reactie gaat OCAP in op deze gezamenlijke inzet, die LTO Glaskracht Nederland volledig onderschrijft. Lees OCAP's reactie hier.

Bron: LTO Glaskracht Nederland (Rob van der Valk)
Publicatiedatum: