Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Succesvolle eerste bijeenkomst Bollenjongeren Bloembollenstreek

De eerste bijeenkomst van de Bollenjongeren uit de Bloembollenstreek vond afgelopen donderdag 14 september plaats. Ruim dertig jongeren met een agrarische achtergrond en interesse in de bloembollensector kwamen naar de Forward Farm van Bayer in Abbenes. Daar werden zij ontvangen door de initiatiefnemers van de bijeenkomst.

Kennis opdoen en praten over de sector
Jan Paauw, een van de initiatiefnemers: “We willen graag met elkaar nieuwe kennis opdoen over bloembollen en de sector bijpraten en een leuke avond hebben.” Bij de rondleiding werd toegelicht welke praktische mogelijkheden bedrijven hebben om drift en emissie te reduceren. Dit leidde tot vragen en discussies. Aansluitend was er een presentatie waarbij met name zichtbaar zijn naar de omgeving en bewustwording van de omgeving een grote rol speelde.

Vervolg: 14 december
De onderwerpen van de avond werden uitgebreid besproken tijdens de borrel. Mark Hulsebosch: “We wisten niet zo goed wat we konden verwachten, maar het aantal aanwezigen was hoger dan verwacht.” Deelnemer Bram Mulder: “Iedereen was heel enthousiast. Dit gaan we vaker doen.” Op basis van het enthousiasme van deze avond is besloten om op 14 december een nieuwe bijeenkomst te organiseren.

Bron: BloembollenVisie
Publicatiedatum: