Sinds enkele jaren wordt er onderzoek gedaan naar plantinhoudstoffen uit Nederlandse tuin- en akkerbouw voor hoogwaardige toepassingen in de food, farma en cosmetica. In het plantenrijk zijn meer dan 100.000 verschillende inhoudsstoffen aanwezig. Deze stoffen bieden een – grotendeels nog onbekende – wereld aan mogelijkheden. Ze kunnen dienen als grondstof voor uiteenlopende producten.

Experts uit de sector zien momenteel goede kansen voor tuin- en akkerbouw in Nederland om toegevoegde waarde te creëren uit plantinhoudstoffen en de economie in Nederland te versterken. In het project Evergreen van GreenPort Noord-Holland Noord wordt onderzoek gedaan naar plantinhoudsstoffen ter bestrijding van acné, obesitas en diabetes type 2.


beeld: Greenport NoordHollandNoord

Voorafgaand aan de masterclass is er mogelijkheid om de Hortus tuin te bezoeken. Dit vindt plaats om 14.00. De Hortus tuin is gelegen naast het gebouw De Ondernemerstuin waar de Masterclass zich bevindt.

Sprekers
  • May Young Lin, PhD, Echo Pharmaceuticals B.V., deelnemer project EVERGREEN. Het ontwikkelen van effectieve medicijnen, met een focus op cannabinoïde-gebaseerde verbindingen en medicijnen die bijdragen tot een betere levenskwaliteit voor een breed scala aan patiënten.
  • Marjolein Wildwater, , deelnemer project EVERGREEN. Het identificeren van gezondheidsbevorderende effecten van plantenstoffen door inzet van een simpele, snelle testmethodiek.
  • Annette Mak, Schenkeveld Advocaten. Gezondheidsclaims met betrekking tot groenten en planten, eventuele IP rechten met betrekking tot nieuwe toepassingen voor planten.
Programma
14.00 Rondleiding Hortus tuin (optioneel adres: Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar)
14.45 Inloop
15.00 Start programma
17.00 Netwerkborrel

Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden.